Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
Filter merkwinkel
Filter actief
Alles verwijderen
naar de merkwinkel
toepassen
vandaag tot-38%1
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Hermès Un Jardin à Cythère

uitverkocht producten +

De geur +

Griekse mythologie in een fles: Hermès Un Jardin à Cythère

Het Franse luxelabel Hermès laat zich voortdurend inspireren door de rijkdom van de Griekse mythologie. De merknaam zegt het al, die teruggaat tot de oprichter Thierry Hermès. De uniseksgeur Un Jardin à Cythère is het zevende parfum in de collectie "Parfums Jardins" en vertegenwoordigt een olfactorische reis door de Peloponnesos.

Hermès huisparfumeur Christine Nagel werd geïnspireerd door het unieke landschap van het Griekse schiereiland. Haar reis bracht haar naar Kythira, een piepklein eiland in het zuidoostelijke puntje van de Peloponnesos. Kythira wordt beschouwd als het eiland van Aphrodite: hier zou de godin van de liefde zijn opgestaan uit de golven van de zee. Hermès Un Jardin à Cythère brengt de schoonheid van het eiland op een geurige manier tot uitdrukking.

Met Hermès Un Jardin à Cythère heeft Christine Nagel gekozen voor een ongebruikelijk geurverloop. In plaats van een top-, hart- en basisnoot staan alle noten op gelijke voet: citrusvruchten, olijfhout, pistache en vers gras. Dit maakt de geur bijzonder fris en laat alle ingrediënten aan het woord. Un Jardin à Cythère is sprankelend en dromerig tegelijk: een wandeling door gezellige olijfgaarden en over gouden duinen die direct naar zee leiden. De compositie wordt verfijnd door de nootachtige en lichtzoete noot van pistache.

Voordat Hermès een modemerk van wereldklasse werd, produceerde het bedrijf paardrijaccessoires. Fred Rawyler nam deze traditie over in zijn flaconontwerp: De Un Jardin à Cythère flacon is geïnspireerd op de lantaarns die vroeger de paardenkoetsen verlichtten. Het gele kleurverloop van de flacon doet denken aan de zonnestralen die de stranden van Kythira in een magisch licht baden. Hermès Un Jardin à Cythère is een unieke geur die het verlangen opwekt om te reizen en herinneringen oproept aan verre landen. Maar het parfum is ook een echte allrounder en daarom geschikt voor dagelijks gebruik: een paar druppels en je bent klaar voor het volgende grote avontuur.

Het bedrijf Hermès werd in 1837 in Parijs opgericht door meester zadelmaker Thierry Hermès. Aanvankelijk gespecialiseerd in lederwaren, breidde het bedrijf zich later uit met parfums, kleding en accessoires. Eau d' Hermès - het eerste parfum van het merk - werd gelanceerd in 1951 en is vandaag de dag nog steeds verkrijgbaar. Net als bij Hermès Un Jardin à Cythère spelen verfrissende citrusnoten ook een belangrijke rol in Eau d' Hermès. De geuren van Hermès zijn al lang klassiekers geworden. Net als de geuren uit de Jardin collectie, die in 2003 begon met Un Jardin en Méditerranée.

Basisnoten:
olijfboomhout
pistache
droog gras
Parfumeur:
Christine Nagel
Jaar van uitgave:
2023
Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten