Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
vandaag tot-23%1
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Houbigant Bois Mystique

De geur +

Houbigant Bois Mystique - De herinnering aan brandende kampvuren bij zonsondergange

Houbigant Bois Mystique is een echte herengeur. Het Eau de Parfum van 2018 verspreidt zijn kruidige, houtachtige geur op een ingetogen manier. Het begint met bergamot, roze peper en gember. Davanna en neroli creëren zoete, fruitige en kruidige akkoorden, terwijl kardemom zorgt voor warme kruidigheid. De geur gaat net zo kruidig verder in de hartnoot. Zwarte peper en kaneel spelen een heerlijk gebalanceerd spel. Warm, zacht Iers hout wordt elegant gecontrasteerd door wierook. Cypriol voegt frisse groene akkoorden toe. In de basisnoot eindigt de geur houtachtig, harsachtig en balsamico met mirre, guaiac hout, cederhout, amber en musk. Houbigant Bois Mystique begeleidt heren niet alleen door de dag of avond met een fijn aura, het brengt de drager ook in een serene, ontspannen stemming waarin hij elke uitdaging aankan.

In overeenstemming met de adel en traditie van het parfumhuis Houbigant is de flacon van Bois Mystique elegant en mooi. De vierkante vorm straalt waarde uit. Het prachtig geslepen glas met zijn patroon doet denken aan een gevlochten mand, wat weer verwijst naar de oorsprong van het parfumhuis, toen Jean-Francois Houbigant een geschilderd bord met een mand vol bloemen boven de ingang van zijn parfumerie hing. Houbigant Bois Mystique gebruikt bloemen alleen om de geur een beetje zoetheid te geven in het verder zeer mannelijke, houtachtig-kruidige karakter. Vol kracht en macht sluit de zilverkleurige dop de transparante flacon.

Luca Maffei is een jonge parfumeur met een ongelooflijk talent. Zijn allereerste creatie haalde de top 5 bij een internationale wedstrijd. Na zijn opleiding in Grasse, bij Françoise Marin en Vincent Ricord, werkte hij eerst met Maurizio Cerizza, die vooral actief is voor Italiaanse parfummerken. Maffei concentreert zich ook op de Italiaanse markt, maar is ook internationaal actief voor bedrijven als Houbigant of Perris Monte Carlo. In Houbigant Bois Mystique vindt hij een elegante balans tussen frisse, scherpe en balsamico-warme noten, waardoor de sterke houtsoorten een sereen karakter krijgen.

De reclamecampagne voor Houbigant Bois Mystique toont de combinatie van hout, de flacon en rook in een korte film. Op de achtergrond klinkt meditatieve muziek die het ontspannen karakter van het parfum weerspiegelt. Tegen een heldere achtergrond volgen verschillende shots van een droge tak en de fles die op een ruwe houten balk staat. Rook dwarrelt rond de fles, een taak die wordt overgenomen door de wierook in het parfum.

Kopnoten:
Bergamot
Neroli
Kardemom
Roze Peper
Gember
davana
Hartnoten:
Zwarte Peper
Kaneel
Wierook
Iers hout
cypriol
Basisnoten:
Myhrre
Guajakhout
Cederhout
Amber
muskus
Parfumeur:
Luca Maffei
Jaar van uitgave:
2018
Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten