Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
vandaag tot-12%1
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Houbigant Iris des Champs

De geur +

Houbigant Iris des Champs - Grandeur en schoonhei

Houbigant Iris des Champs interpreteert de geur van de iris op een ongekende manier. Het doel van het vrouwenparfum, gecreëerd in 2014, is een geur te geven aan de bloem, die op zichzelf geurloos is. Als symbool van de koningen van Frankrijk, als heilig beschouwd in het oude Egypte, is de iris een opvallende bloem. Maar alleen de essentie van haar wortels is geurig. Houbigant geeft de bloemen een geur in Iris des Champs.

Het begint als een frisse lentemorgen met bergamot, lelietje-van-dalen en roze peper. In het hart bloeit een bloemige, sensuele geur van iris, roos, jasmijn en ylang-ylang. De geur eindigt met warme, zachte en houtachtige noten van sandelhout, amberhout, vanille en muskus. Deze complexe, uiterst meesterlijk samengestelde geur voegt frisse en groene akkoorden toe aan de bloemige poederachtige noten van iris, waardoor het parfum een van de mooiste in zijn soort is.

De schoonheid van de flacon van Houbigant Iris des Champs is net zo delicaat als de geur zelf. Het transparante glas laat de lichte vloeistof van het parfum doorschijnen, die een lichte gouden tint heeft. Het goud vinden we ook terug in de gestileerde bloemen van de iris op het embleem. De achtergrond van koningsblauw zorgt voor een sterk visueel contrast en verbindt het parfum symbolisch met de koningen van Frankrijk, die zo'n 300 jaar geleden de geuren van het huis Houbigant waardeerden. De flacon van Iris des Champs straalt een sierlijke schoonheid en elegantie uit die het parfum op elk moment uitstraalt dankzij de uitstekende samenstelling.

Mathieu Nardin groeide op in Grasse, waar hij tijdens de zomervakantie zijn grootouders hielp met het oogsten van rozen en jasmijn. Hier ontwikkelde hij een voorliefde voor natuurlijke ingrediënten voor geuren. Zijn samenwerking met Robertet resulteerde in vele prachtige geuren, waaronder Houbigant Iris des Champs of XJ 1861 Zefiro van Xerjoff. In Houbigant Iris des Champs heeft Nardin zijn voorkeur voor citrusfrisse en bloemige geurnuances prachtig doorgevoerd. Zo creëerde hij een zeer natuurlijke, zeer fijne irisgeur.

De reclamecampagne voor Houbigant Iris des Champs laat prachtig zien wat de geur wil zijn: de werkelijke geur van de iris. Het lichtgekleurde flesje zit precies in het midden van een irisbloesem. De bloesem versmelt bijna met de blauwe achtergrond en lijkt gefotografeerd onder zwart licht. Dit toont de moderniteit die het parfum bezit. Iris des Champs is een eigentijdse geur van een bloem met veel geschiedenis.

Kopnoten:
Bergamot
Lelietje-van-dalen
Roze Peper
Hartnoten:
Iers mos
roos absolue
jasmijn-sambac-absolue
Ylang Ylang
Basisnoten:
Sandelhout
amberhout
vanille
muskus
Parfumeur:
Mathieu Nardin, Robertet
Jaar van uitgave:
2014
Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten