Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
vandaag tot-58%1
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Houbigant Quelques Fleurs L'Original

De geur +

Houbigant Quelques Fleurs L'Original - Een geur die eeuwen blijft hange

Weelderige bloesems in een sensuele, kruidige bloemencompositie - dat is de onvergelijkbare Houbigant Quelques Fleurs L'Original. De iconische geurklassieker uit 1912 verrukt vandaag de dag, meer dan 100 jaar na zijn creatie, nog steeds veeleisende klanten over de hele wereld. De onweerstaanbare damesgeur met zijn verleidelijke bloemenboeket heeft door de jaren heen niets van zijn unieke charme verloren.

De ware bloemenexplosie begint met topnoten van bergamot, galbanum, dragon en citroen. In de hartnoot presenteert Houbigant Quelques Fleurs L'Original een fijne mix van jasmijn, tuberoos, viooltje, roos, ylang-ylang, anjerbloesem, brem, lelietje-van-dalen, oranjebloesem en kruidnagel. De elegante basis van eikenmos, sandelhout, civet, cederhout, muskus, iris en tonkaboon rondt het parfum harmonieus af.

Terwijl de formule en het geurprofiel van Houbigant Quelques Fleurs L'Original naar verluidt ongewijzigd zijn gebleven sinds 1912, is de chique flacon in de loop der jaren en decennia verschillende keren opnieuw ontworpen. Vandaag is de onweerstaanbare damesgeur verkrijgbaar in een moderne, eenvoudige flacon die indruk maakt met zijn subtiele elegantie en verfijnde vrouwelijkheid. De slanke, cilindervormige flacon is gemaakt van hoogwaardig, licht melkachtig glas, waarachter de fijne geur subtiel goudkleurig glinstert. De dop, die ook cilindervormig is, past perfect in het aantrekkelijke ontwerp met zijn elegante gouden glans. Zowel de flacon als de dop zijn voorzien van een reliëf met gestileerde bloesems, die het prachtige bloemenboeket visueel weergeven.

Het Franse parfumhuis Houbigant, dat achter de prachtige Houbigant Quelques Fleurs L'Original zit, is een van de oudste en bekendste traditionele parfumhuizen. Het nieuwe bedrijf dat in 1775 in Parijs werd opgericht door Jean-François Houbigant verkocht aanvankelijk handschoenen, parfums en bruidssieraden. De zaken met de fijne waren gingen uitstekend en al snel behoorde de hele Parijse high society, inclusief koningin Marie-Antoinette, tot de klanten van Houbigant.

In 1807 nam Jean-François' zoon Armand-Gustave Houbigant het bedrijf over en werd in datzelfde jaar benoemd tot hofparfumeur van Napoleon. Er volgden nog meer onderscheidingen, zoals de benoeming tot parfumeur van prinses Adélaïde d'Orléans in 1829, de onderscheiding tot hofparfumeur van koningin Victoria in 1838 en de benoeming tot parfumeur aan het hof van tsaar Alexander III in 1890.

Pas aan het einde van de 20e eeuw werd het parfumhuis uit handen van de familie genomen, toen de laatste erfgenaam van de Houbigant familie om gezondheidsredenen het management van het bedrijf moest opgeven. Michele Perris, een vriend van de familie, nam het traditionele bedrijf over, dat vandaag de dag nog steeds deel uitmaakt van de Perris Group.

De betoverende Houbigant Quelques Fleurs L'Original komt uit het geurlaboratorium van een groot parfumeur: Robert Bienaimé. De Fransman werkte 25 jaar als huisparfumeur bij Houbigant en creëerde naast de iconische Houbigant Quelques Fleurs L'Original ook een aantal andere onvergetelijke geuren. In 1935 verliet Bienaimé het traditionele Parijse huis om zijn eigen parfumhuis Parfum de Bienaimé op te richten. Helaas was dit bedrijf minder succesvol en moest het eind jaren 1940 weer sluiten. Robert Bienaimé stierf in 1960 op 84-jarige leeftijd.

Kopnoten:
Bergamot
Estragon
Galbanum
Citroen
Hartnoten:
bijenwas
tuinanjer
Kruidnagel
heidebrem
Jasmijn
Lelietje-van-dalen
Sinaasappelbloesem
Roos
Tuberoos
Viooltje
Ylang Ylang
Basisnoten:
Eikenmos
Iris
muskus
Sandelhout
Tonkaboon
Civet
Cederhout
Parfumeur:
Robert Bienaimé
Jaar van uitgave:
1912
Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten