Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Houbigant Figuier Noir

De geur +

Houbigant Figuier Noir - Een geur zo complex als een man

Houbigant Figuier Noir is een exquise eau de parfum voor alle mannen die op zoek zijn naar een signatuurgeur. Figuier Noir is onmiskenbaar onmiskenbaar in zijn elegante compositie, die gedijt op tegenstellingen en ze toch harmonieus combineert. De geur begint kruidig met zwarte peper, kruidnagel en kardemom. Vijgenblad voegt vanaf het begin een vijgengeur toe aan het parfum, hoewel het aanvankelijk erg groen en wrang is. De hartnoot straalt met donkere, fruitige vijg omringd door subtiele jasmijn- en irisnoten. Cederhout, patchoeli en gekonfijte vijg voegen zeer elegante en even expressieve noten toe aan de basisnoot van het parfum. Deze vijgengeur heeft veel pit, slechts een klein beetje zoetheid en romigheid en presenteert zo een compleet nieuw, zeer mannelijk beeld van een vijg.

De flacon van Houbigant Figuier Noir is een klassieke vierkante flacon waarvan de vierkante basis veel elegantie krijgt door de afgeschuinde hoeken en gepolijste randen. Het geometrische patroon, dat doet denken aan een labyrint, is ook een teken van tijdloze elegantie. De naam "Figuier Noir " staat op een zwart etiket in wit cursief schrift. De lichtgekleurde vloeistof van het parfum sprankelt door het gebroken glas. Op de zilveren dop staat de naam van het parfumhuis op de voorkant en het geometrische patroon is in reliëf aangebracht op de bovenkant. De vorm van de dop, die naar boven toe breder wordt, maakt hem niet alleen makkelijker vast te pakken, maar ziet er ook krachtig en mannelijk uit.

Céline Ellena groeide op in Grasse, in een familie vol parfumeurs. Ze trad in de voetsporen van haar beroemde vader, Jean-Claude Ellena, en studeerde aan de ISIPCA. Het idee voor Houbigant Figuier Noir kreeg ze in haar vrije tijd onder een vijgenboom. De bladeren warmden op in de zon en verspreidden een wrange, donkere en tegelijkertijd sensuele geur. De schors van de boom voegde houtachtige noten toe en zo vormde de geur van de boom samen een geur in haar hoofd, die ze gelukkig omzette in een prachtig, nobel parfum.

Op een promotiefoto voor Houbigant Figuier Noir zien we de flacon in het midden van een groene foto die in vele facetten glinstert. Rechts van de fles liggen gesloten en doorgesneden vijgen, waardoor het rode vruchtvlees zichtbaar wordt. Een tak met groene vijgenbladeren loopt door de linkerkant van de afbeelding. Zowel de tak als het fruit staan echter in de schaduw, waardoor ze heel donker lijken en verleidelijk glanzen, wat het donkere, sensuele karakter van deze geur prachtig weergeeft.

Hartnoten:
Basisnoten:
Parfümeur:
Céline Ellena
Jaar van uitgave:
2022
Helaas zijn er momenteel geen producten uit deze lijn beschikbaar.
Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten