Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
vandaag tot-12%1
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Houbigant Figuier Noir

De geur +

Houbigant Figuier Noir - Een geur zo complex als een ma

Houbigant Figuier Noir is een exquise eau de parfum voor alle mannen die op zoek zijn naar een signatuurgeur. Want Figuier Noir is onmiskenbaar onmiskenbaar in zijn elegante samenstelling, die gedijt op tegenstellingen en ze toch harmonieus verenigt. De geur begint kruidig met zwarte peper, kruidnagel en kardemom. Vijgenblad voegt vanaf het begin een vijgengeur toe aan het parfum, maar het komt aanvankelijk erg groen en wrang over. De hartnoot straalt met donkere, fruitige vijg, omringd door subtiele jasmijn- en irisnoten. Cederhout, patchoeli en gekonfijte vijg voegen zeer elegante en even expressieve noten toe in de basis van het parfum. Deze vijgengeur heeft veel kruidigheid, slechts een klein beetje zoetheid en romigheid en toont zo een compleet nieuw, zeer mannelijk beeld van een vijg.

De vlacon van Houbigant Figuier Noir is een klassieke vierkante vlacon waarvan de vierkante basis een grote elegantie krijgt door de afschuining van de hoeken en de gepolijste randen. Het geometrische patroon, dat doet denken aan een labyrint, getuigt ook van tijdloze elegantie. De naam " Figuier Noir " staat in wit cursief op een zwart etiket. De heldere vloeistof van het parfum sprankelt door het gebroken glas. De zilveren dop draagt de naam van het parfumhuis op de voorkant en het geometrische patroon staat in reliëf op de bovenkant. De vorm van de dop, die naar boven toe breder wordt, maakt het niet alleen makkelijker om vast te houden, maar oogt ook krachtig en mannelijk.

Céline Ellena groeide op in Grasse, in een familie vol parfumeurs. Ze trad in de voetsporen van haar beroemde vader, Jean-Claude Ellena, en studeerde aan het ISIPCA. Het idee voor Houbigant Figuier Noir ontstond in haar vrije tijd onder een vijgenboom. In de zon warmden de bladeren op en verspreidden een wrange, donkere en tegelijkertijd sensuele geur. De schors van de boom voegde houtachtige noten toe en zo vormde de geur van de boom samen een geur in haar hoofd, die ze gelukkig kon omzetten in een heerlijk, nobel parfum.

Op een promotiefoto voor Houbigant Figuier Noir zien we de fles in het midden van een groene afbeelding die in vele facetten glinstert. Rechts van de fles liggen gesloten en doorgesneden vijgen, waardoor het rode vruchtvlees zichtbaar wordt. Een tak met groene vijgenbladeren doorkruist de linkerkant van het beeld. Maar zowel de tak als het fruit staan in de schaduw, lijken heel donker en glanzen verleidelijk, wat het donkere, sensuele karakter van deze geur prachtig weergeeft.

Kopnoten:
Vijgenblad
Kardemom
Kruidnagel
Zwarte Peper
Hartnoten:
zwarte vijg
Iris
Jasmijn
Basisnoten:
Cederhout
Patchoeli
Parfumeur:
Céline Ellena
Jaar van uitgave:
2022
Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten