Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
vandaag tot-12%1
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Houbigant Ambre des Abysses

De geur +

Houbigant Ambre des Abysses: Pure luxe, een veganistische ambergeur die je meeneemt naar de diepten van de zee

De cultgeuren van Houbigant zijn luxe par excellence. Met zijn Houbigant Ambre des Abysses (Abysses of Amber) wijdt de voormalige Parijse hofleverancier zich in 2023 aan een klassiek geurthema dat hem meer dan 100 jaar geleden al bezighield: amber.

Un Peu d'Ambre, een beetje amber, was een van zijn historische geuren in 1919. Gepresenteerd in een handgeblazen Baccarat flacon, was dit dierlijke amberparfum een van zijn favorieten bij het publiek.

2023 markeert het begin van het tijdperk van de veganistische ambergeuren. De stof van de potvis, ook bekend als amber, spermaceti of ambergris, wordt nu olfactorisch gerecreëerd in overeenstemming met de Overeenkomst van Washington inzake de internationale handel in bedreigde in het wild levende dier- en plantensoorten. Houbigant Ambre des Abysses dompelt de drager onder in een samenstelling van geurige harsen die de geurakkoorden van ambergris imiteren: Benzoë, cistus labdanum en styrax van de Japanse storaxboom.

De veelzijdige geur, die zowel bij mannen als vrouwen past, contrasteert de amber met onverwacht sprankelende en bloemige noten om het als een olfactorische duik te presenteren: Sprankelende noten van muntblaadjes, oranjebloesem en bergamot openen het boeket. Ze ontmoeten een sensuele chypre liaison van amber en patchoeli omlijst door een zacht bloementrio van jasmijn, roosgeranium en rozemarijn. Houbigant Ambre des Abysses eindigt met een verkwikkende basisnoot van eikenmos, leer, vanille en tonkaboon.

Parfumeurs Luca Maffei en Antoine Lie zitten achter de verfijnde compositie uit Houbigans Collection Orientale, die de fijnste grondstoffen gebruikt om ons mee te voeren naar de landen en geurtradities van het Oosten. De jonge Italiaanse geurontwerper Luca Maffei heeft zijn zwak voor oosterse luxe parfums al laten zien met parfums als Monte Carlo Oud Imperial (2012) en Rose de Taif (2014). Voor Houbigant heeft hij talrijke houtachtig-aromatische geuren gecreëerd, van Bois Mystique (2018) tot Mon Boudoir (2019) en Patchouli Sauvage (2023). Meesterparfumeur Antoine Lie verwierf wereldfaam met geurklassiekers als Armani Code (2004) en Davidoff Cool Water Wave (2017). Zijn composities worden gekenmerkt door hun duidelijke, iconische geurspoor, waardoor ze onmiskenbaar zijn.

De olfactorische duik van Houbigant Ambre des Abysses wordt weerspiegeld in zijn reclamecampagne: "Duik in de diepte van de afgrond om zelf de schoonheid van onmetelijkheid te ontdekken", aldus zijn promotie. Passend presenteert de fougère geur met zijn exclusieve fles met geweven look zich als een duiker voor een glinsterende amber in de diepten van de blauwe zee. De elegante fles met gouden dop in reliëf is gebaseerd op het originele ontwerp van het glashuis Lalique uit de 19e eeuw.

Durf de onpeilbare schoonheid van deze geur te ontdekken!

Kopnoten:
Bergamot
Munt
Sinaasappelbloesem
Hartnoten:
Amber
Jasmijn
Patchoeli
roosgeranium
Rozemarijn
Basisnoten:
Eikenmos
leder
Tonkaboon
vanille
Parfumeur:
Luca Maffei, Antoine Lie
Jaar van uitgave:
2023
Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten