Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Houbigant Fougère Royale

De geur +

Houbigant Fougère Royale - de meesterlijke combinatie van heden en verleden

Houbigant Fougère Royale is een buitengewoon eau de parfum dat elke man op elk moment van de dag en voor elke gelegenheid een frisse uitstraling geeft vol elegantie en kracht. In 2010 kreeg het parfum van het traditionele huis Houbigant een nieuwe interpretatie. Het parfum ontstond in 1882 en vormde met zijn kruidige, kruidige, hooiachtige geur een nieuwe geurrichting, Fougère. Het Eau de Parfum Fougère Royale uit 2010 weet de balans te vinden tussen deze legendarische geur en de eisen van de moderne man. Het is een complex parfum dat een tijdloze klassieker is met kruidige, fougère-achtige, wrange, groene, frisse, houtachtige, bloemige en citrusgeurelementen. De gematigde sillage heeft een onopvallend maar aanwezig gevoel, net als de heer voor wie dit de ideale geur is.

Houbigant Fougère Royale verschijnt in een transparante flacon met zilveren dop. Een uitgebreid patroon siert het zware glas van de flacon en is ook te vinden op de bovenkant van de dop. De designtaal is helder, met licht gebroken lijnen die luxe en verfijning uitstralen. Het ontwerp ziet er nobel uit en doet denken aan de traditionele geschiedenis van het parfumhuis Houbigant, waarvan de geuren door koningen werden gewaardeerd. De naam " Houbigant " staat in grote letters op de zijkant van de dop. Een klein zilveren plaatje op de voorkant van de flacon toont " Fougère Royale " in zwarte, gebogen letters. Het ontwerp is duidelijk: deze geur spreekt voor zichzelf en heeft geen grote gebaren nodig.

Rodrigo Flores-Roux kreeg de taak om Fougère Royale van Houbigant te herinterpreteren. Voor de in Mexico geboren parfumeur, die verantwoordelijk is voor vele buitengewone geuren van Tom Ford of John Varvatos, was dit een unieke kans. Houbigant Fougère Royale wordt beschouwd als het eerste moderne parfum en heeft zijn stempel gedrukt op hele generaties die het fougère-akkoord steeds opnieuw hebben geïnterpreteerd. Geen gemakkelijke taak dus voor Flores-Roux om deze koninklijke geur in een nieuw, eigentijds en toch even voortreffelijk jasje te steken. Maar veel mannen over de hele wereld zijn verrukt over de uitgesproken kwaliteit van Houbigant Fougère Royale, waaruit blijkt dat Rodrigo Flores-Roux deze taak op briljante wijze onder de knie heeft.

De reclamecampagne voor Houbigant Fougère Royale bevat foto's van de fles en een reclameposter waarop we een man in pak zien. Zijn overhemd en stropdas zitten los, zijn handen zitten in zijn broekzakken. Op de donkere achtergrond zien we foto's van de adellijke klanten Tsaar Nicolaas II en Napoleon Bonaparte. Zo verbindt het verleden zich met het heden: "Laat traditie je verleiden."

Kopnoten:
Bergamot
Marokkaanse kamille
Lavendel
Mediterrane kruiden
Hartnoten:
tuinanjer
kaneelroos-absolue
roosgeranium
Rondeletia
Kaneel
Basisnoten:
Amber
Eikenmos
coumarine
mastiekhars-absolue
muskaatsalie-absolue
Patchoeli
tonkaboon-absolue
Parfumeur:
Rodrigo Flores-Roux
Jaar van uitgave:
2010
Helaas zijn er momenteel geen producten uit deze lijn beschikbaar.
Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten