Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
vandaag tot-12%1
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Houbigant Patchouli Sauvage

De geur +

Houbigant Patchouli Sauvage - Een eerbetoon aan de bedwelmende schoonheid van de natuu

Met de exclusieve Houbigant Patchouli Sauvage viert het traditionele Franse huis Houbigant de onvergelijkbare schoonheid van de natuur, haar wilde kracht en bedwelmende vrijheid. De nobele mannengeur speelt met intense patchoeli-aroma's en laat de drager letterlijk de wind voelen die zachtjes door de bladeren van de patchoeliplant waait en met een zacht geritsel zijn onvergelijkbare geur verspreidt.

Houbigant Patchouli Sauvage opent met een pittige citrusnoot. Witte grapefruit en bergamot smelten samen in de topnoot om een verkwikkende, fruitige cocktail te creëren die wordt afgerond met een vleugje roze peper. De hartnoot is droog, warm en sensueel. Nobele labdanum ontmoet de mysterieuze, mystieke schoonheid van patchoeli en een zoet akkoord van gedroogd fruit. De elegante, houtachtige basis van amber, cederhout en sandelhout, Java vetiver en tonkaboon rondt de spannende compositie af.

Niet alleen de Houbigant Patchouli Sauvage zelf is een waar meesterwerk, ook de flacon maakt indruk met zijn artistieke vormgeving. De hoogwaardige fles van kristalhelder glas combineert klassieke elegantie met moderne designelementen tot een absoluut tijdloze look. De vrij eenvoudige, hoekige vorm van de fles wordt versterkt door de uitgebreide gravure in een geweven look en de gouden details. Het kleine vierkante etiket in diepzwart geeft de fles een minimalistische, moderne touch, die wordt gecontrasteerd door de gebogen, glanzende gouden letters. Het ontwerp wordt bekroond door de opvallende gouden dop, die naar boven toe breder wordt. Het weerspiegelt het geweven patroon van de fles en draagt ook de woorden "Houbigant ".

Het buitengewone aroma van Houbigant Patchouli Sauvage is het werk van een ervaren duo: Luca Maffei en Antoine Lie. De twee parfumeurs werken al enkele jaren samen en hebben al andere exclusieve geuren voor Houbigant gecreëerd.

Luca Maffei, zoon van de bekende parfumeur Marco Maffei, is praktisch opgegroeid in de wereld van de parfumerie. De jonge Italiaan maakte als kind kennis met een grote verscheidenheid aan smaken en kostbare ingrediënten en ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor parfumerie. In tegenstelling tot zijn vader is Luca Maffei echter niet enthousiast over de commerciële kant van parfumerie, maar eerder over de creatieve kant. Hij houdt ervan zijn eigen geuren te creëren die verhalen vertellen en emoties oproepen. Na zijn opleiding bij enkele van 's werelds grootste parfumeurs begon Maffei zijn carrière als neus en richtte hij in 2011 samen met zijn vader het onafhankelijke parfumhuis Atelier Fragranze Milano op, waar hij vandaag de dag nog steeds werkzaam is als CEO en parfumeur.

In Antoine Lie had Maffei een bijzonder ervaren en getalenteerde partner aan zijn zijde voor de creatie van Houbigant Patchouli Sauvage. De Fransman, die de kunst van het parfumeren klassiek leerde in Grasse, werkt al vele jaren in de industrie en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de parfumindustrie met zijn buitengewone en innovatieve composities. Voordat hij bij Atelier Fragranze Milano kwam, werkte Lie voor Givaudan en Takasago, waar hij geuren creëerde voor grote namen. Zijn bekendste creaties zijn Armani Code, Puredistance Black en Versace Crystal Noir.

Kopnoten:
Bergamot
Grapefruit
Roze Peper
Hartnoten:
Patchoeli
gedroogde vruchten
Labdanum
Basisnoten:
Amber
Java-vetiver
Sandelhout
Tonkaboon
Cederhout
Parfumeur:
Luca Maffei, Antoine Lie
Jaar van uitgave:
2023
Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten