Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
vandaag tot-16%1
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Houbigant Quelques Fleurs Royale

uitverkocht producten +

De geur +

De sensuele bloemenpracht van Houbigant Quelques Fleurs Royale

Intense bloemenaroma's en luxe oriëntaalse akkoorden smelten samen tot een onweerstaanbare, bedwelmende melange in de exclusieve Houbigant Quelques Fleurs Royale. De sensuele damesgeur is geïnspireerd op het iconische meesterwerk van Quelques Fleur L'Original en geeft het verleidelijke bloemenboeket een moderne, dynamische twist. Het resultaat is een absoluut vorstelijke bloemengeur die bij elke gelegenheid een goed figuur slaat met zijn fruitig-frisse nuances en vrouwelijke elegantie.

Het kostbare parfum opent met een verkwikkende topnoot van zwarte bes en sappige, wrange grapefruit. De hartnoot opent met een luxueus bloemenakkoord van sensuele jasmijn, romantische roos, verfijnd viooltje en verleidelijke tuberoos. Een licht bijenwasaroma nestelt zich zachtjes tegen de verleidelijke zee van bloesems en geeft het een delicate honingzoetheid. De intense, sensuele basis met vanille, musk en de elegante houtachtige akkoorden van sandelhout en cederhout geven Houbigant Quelques Fleurs Royale een troostende warmte en een aangename diepte.

Met Quelques Fleurs Royale heeft het traditionele Franse huis Houbigant een waar kunstwerk gecreëerd dat niet alleen verrukt met zijn exquise geur, maar ook de aandacht trekt met zijn elegante flaconontwerp. De slanke flacon maakt indruk met zijn klassieke vorm, delicate kleurstelling en elegante details.

De eenvoudige maar elegante cilindervormige flacon is gemaakt van hoogwaardig mat glas en glanst in een zachte perzikkleur. Een exclusief reliëf van gestileerde, delicate bloesems strekt zich uit over de flacon en geeft zo visueel de overweldigende bloemenpracht van het parfum weer. Deze gestileerde bloesems zijn ook terug te vinden in de cilindrische dop, die glanst in een stralende gouden tint en het elegante ontwerp vakkundig versterkt.

Het extrait van het parfum wordt sinds 2011 aangeboden in kristallen flacons met een beperkte oplage, ontworpen door Elisabetta Perris.

Achter de prachtige Houbigant Quelques Fleurs Royale gaat het Franse parfumhuis Houbigant schuil, een van de bekendste en oudste traditionele huizen in de parfumindustrie. Het bedrijf is al sinds 1775 actief in de parfumerie en heeft tot op de dag van vandaag niets van zijn exclusiviteit en bijzondere charme verloren. Houbigant werd opgericht door Jean-François Houbigant, die in zijn Parijse winkel kostbare handschoenen, parfums en bruidsarrangementen verkocht. Het jonge label maakte al snel naam en verwelkomde al snel de hele Parijse high society - inclusief de toenmalige koningin Marie-Antoinette.

In 1807 kwam de leiding in handen van Jean-François' zoon Armand-Gustave Houbigant, die in hetzelfde jaar werd benoemd tot Napoleons officiële hofparfumeur. Er volgden nog meer onderscheidingen en prijzen, zoals de benoeming tot parfumeur van prinses Adélaïde d'Orléans in 1829, de hofparfumeur van koningin Victoria in 1838 en de hofparfumeur van tsaar Alexander III in 1890.

Aan het eind van de 20e eeuw verliet het parfumhuis uiteindelijk de handen van de familie Houbigant, omdat de laatste erfgenaam van de familie het bedrijf om gezondheidsredenen moest opgeven. Het traditionele huis werd overgenomen door Michele Perris, een goede vriend van de familie. Met zijn Perris Group leidt Michele Perris het bedrijf tot op de dag van vandaag met succes en is hij er gemakkelijk in geslaagd om het traditionele huis naar het moderne tijdperk van de 21e eeuw te leiden.

Kopnoten:
Grapefruit
Zware Aalbessen
Hartnoten:
jasmijn-absolue
roos absolue
Violet Absolue
tuberoos-absolue
Bijenwas Absoluut
Basisnoten:
Sandelhout
Cederhout
vanille
muskus
Jaar van uitgave:
2004
Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten