Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
vandaag tot-19%1
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Houbigant Duc de Vervins

uitverkocht producten +

De geur +

Houbigant Duc de Vervins - een meesterlijke mannengeu

De geurserie Houbigant Duc de Vervins bestaat uit een Eau de Toilette en een L'Extreme Eau de Parfum Spray. Beide herengeuren bevatten dezelfde geuren en behoren allebei tot de categorie groen-kruidige geuren. De Eau de Toilette werd al in 1985 gecreëerd, zijn frisse geur van bos, mos en groen is gewoon een van de klassiekers en inspireert zelfs vandaag de dag niet alleen traditiebewuste mannen. L'Extreme Eau de Parfum werd uitgebracht in 1991 en heeft een grotere sillage en een langere houdbaarheid dan de Eau de Toilette. Afhankelijk van je persoonlijke smaak is de Eau de Parfum meer geschikt voor 's avonds of op het werk, terwijl de Eau de Toilette een frisse, kruidige geur verspreidt op kantoor, maar ook tijdens het sporten.

Beide flacons van Houbigant Duc de Vervins zitten in een groen glazen flesje met daaromheen een gouden frame. Het edele gouden frame doet denken aan antieke zuilen. De gouden dop pakt het ontwerp op met grafische, heldere elementen. De matte kleur van de groene flacon doet denken aan de bladeren van een diep bos, het goud van het frame schijnt er doorheen als zonlicht door een groen bladerdak. Het L'Extreme de Parfum heeft over het algemeen wat fellere kleuren. Een eenvoudige "DV" in lichtgrijs siert de voorkant. Dit creëert een rustig, elegant ontwerp dat het basiskarakter van deze geur is.

Houbigant Duc de Vervins dateert uit 1985, maar de samenstelling suggereert dat het wel eens ouder zou kunnen zijn. De klassieke fougèregeur is geïnspireerd op "Fougère Royal", de uitzonderlijke geur die in 1882 werd gecreëerd door Paul Parquet op Houbigant. Het was niet alleen de eerste geur waarin een synthetische stof werd gebruikt, het wordt ook beschouwd als de eerste fougèregeur ooit en het eponiem van deze kruidig-frisse geur.

Duc de Vervins is het werk van de huisparfumeurs op Houbigant. Het karakteristieke fougère-akkoord van bergamot, lavendel en roosgeranium zit ook in deze geur. In plaats van cumarine vinden we komijn en nootmuskaat in Duc de Vervins.

De reclamecampagne voor Houbigant Duc de Vervins bestaat uit verschillende productfoto's. Op één reclameposter zien we de goudgroene fles op een spiegelende tafel staan. Links van het flesje ligt een gouden zakhorloge, achter het flesje een edele zijden sjaal. Daarboven wordt de geur aangeprezen als "elegantie voor mannen". Het parfum is gericht op traditiebewuste heren die het charisma hebben om een kamer niet alleen met een geur, maar met hun persoon te vullen.

Kopnoten:
Bergamot
Citroen
Hartnoten:
Lavendel
Rozemarijn
komijn
Muskaat
roosgeranium
Basisnoten:
Patchoeli
eikmos-absolue
Jaar van uitgave:
1985
Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten