Wie heeft Prada Candy Gloss gemaakt?
Prada's intense en nieuwe geur werd gecreëerd door parfumeur Daniela Andrier. Daniela, geboren in Duitsland, woonde met haar familie in Heidelberg. Al in die tijd genoot ze van de zoete geur van verse appels, citroenen en cederhout. Als klein meisje experimenteerde ze met verschillende geuren en mengde in het geheim verschillende parfums van haar moeder in de badkamer. Zelf had ze niet geloofd dat ze zelf parfumeur was geworden. In Duitsland waren er ook geen scholen waar ze het vak kon leren. Om deze reden is ze naar Frankrijk gekomen. Na de dood van haar moeder verhuisde haar vader met haar mee naar Parijs. Het verlies van haar vaderland en haar moeder versterkte haar reukzin en werd haar troost.
Eerst studeerde ze filosofie. Plotseling werd ze zich echter bewust van haar roeping als parfumeur. Toevallig ontmoette ze Jean Amic, toenmalig voorzitter van het parfumbedrijf Roure. Hij raadde haar aan voor de beroemde parfumerieschool in Grasse. Het werd daar geaccepteerd, hoewel twee semesters chemiestudies nodig waren. Amic hield echter van het zorgeloze karakter van zijn protégé. Samen met andere klasgenoten leerde ze het ambacht van de parfumerie en maakte ze kennis met de geheimen van viooltjes, lavendel, hyacint en jasmijn.
In Grasse, de plaats waar Patrick Süßkind's beroemde boek "The Parfume" speelt, verwierf Daniela Andrier al haar vaardigheden en was ze in staat om alle bekende geuren in hun componenten op te splitsen. Ze identificeert gemakkelijk de afzonderlijke ingrediënten van een bestaand parfum en leest tot 15 verschillende ingrediënten voor. Inmiddels heeft ze meer dan 112 eigen parfums ontwikkeld. De creaties omvatten geuren voor Giorgio Armani, Lancôme, Guerlain, Bottega Veneta en vele anderen. De Prada Candy serie, waartoe ook de beroemde geurcreaties als Prada Candy Gloss of Prada Candy Candy behoren, is door haar gemaakt.