Een vaardige neus voor een heerlijke geur
Achter het vakkundig zoete en verleidelijke sillage van de nieuwe trendgeur Prada Candy Sugar Pop ligt de neus van niemand minder dan de hoog aangeschreven parfumeur Daniela Andrier. Andrier werd geboren in Heidelberg en wilde eerst filosofie studeren voordat ze de wereld van de geuren betrad. Zo leerde ze de kunst van het parfumeren in Grasse, de stad van de geuren. Vandaag de dag werkt Andrier voor Givaudan en is getrouwd met de CEO van het geurbedrijf, Gilles Andrier, voor vele jaren.
Voor Andrier is de kunst van het maken van parfums, volgens een interview in 2010 met "Zeit Online", een abstract proces - en vaak komen de mooiste geuren eerst in haar hoofd tevoorschijn en pas later, wanneer ze daadwerkelijk met elkaar worden gemengd, krijgen ze een echte geurvorm. Ze heeft altijd alle geuren en aroma's in haar hoofd, net als oude vrienden. Tegelijkertijd beschrijft ze haar bijzondere gave echter als een vloek. Want eenmaal in de neus kunnen ze geuren niet zo snel loslaten - helaas ruikt het ook naar koude sigarettenrook, zoals Andrier in hetzelfde interview onthulde. Maar dat heeft ook iets goeds, want alle geuren roepen herinneringen en emoties in ons op, waar we ons volgens Andrier niet voor kunnen verstoppen.
Met de heerlijke geur wilde Prada Andrier blijkbaar Candy Sugar Pop de herinnering aan het kind in de vrouw wakker maken, die zelfs op oudere leeftijd vaak nog diep in de volwassen vrouw sluimert. Het kind of ook het jonge meisje dat het leven neemt zoals het komt en haar niet de rug toekeert aan een avontuur.