Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
vandaag tot-24%1
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Perris Monte Carlo Vetiver Java

De geur +

Perris Monte Carlo Vetiver Java: Een geurreis naar Zuid-Indonesië, gevuld met de aarde-zoete nuances van vetiver

Het is rokerig, kruidig-zoet en licht aards: de uniseks nichegeur Perris Monte Carlo Vetiver Java doet denken aan de late herfst in de bossen van Java, waarvan de altijd groene bossen uit de hitte tevoorschijn komen om zich in de warme, tropische regen te storten. Vetiver, het geurige, tropische zoete gras waarvan de houtachtig-balsamico nuances doordringen tot de Perris Monte Carlo Vetiver Java groeit hier bijzonder rijk, doordrenkt met onvergelijkbaar complexe aroma's. Geurmeester Gian Luca Perris uit Monaco was zo gefascineerd door de houtachtige, aardse nuances van het geneeskrachtige kruid dat hij er in 2021 zijn eigen parfum aan wijdde: Perris Monte Carlo Vetiver Java.

"Ik heb eerder verschillende vetivervarianten geroken, waarvan de aroma's schoon en lineair waren. Java vetiver daarentegen vond ik fascinerend," bekent de parfumeur. Bloemig-groen en licht bitter, de facetten van Java vetiver zijn bijzonder intens. Gian Luca verdiepte de complexiteit door frisse Nepalese wilde peper, grapefruit en Calabrische bergmot te introduceren en rondde het af met zoete roosgeranium in het hart. Het klassieke bed van amber en muskus verdiept de aromatische nuances van Java vetiver, die het timbre van Perris Monte Carlo Vetiver Java definieert met zijn helende essences die worden gebruikt voor kruidenrituelen.

Gian Luca stelde de Perris Monte Carlo Vetiver Java voor zijn schatkist van intense geuren samen rond de edelste ingrediënten op aarde, de Black Collection. De geuredities ervan, zoals Ylang Rose de Taif (2013), Santal du Pacifique (2016), Cacao Azteque (2017) en Vanille Tahiti (2020), zijn een eerbetoon aan hun schatten, die de parfumeur ontdekte op bijzonder aroma-intensieve locaties.

De geurbibliotheek van Gian Luca Perris is zo fijn bewerkt dat het een beeld van onze aarde zou kunnen doorgeven aan toekomstige generaties. De glanzende, obsidiaan-kleurige flacons, bedekt met het gouden eeuwigheidslogo Perris Monte Carlo s, worden bekroond door een fijn reliëf gouden dop. Het bevat een geurverspreider die de lucht transformeert met slechts een vleugje van de kostbare essentie.

Gian Luca ontwikkelt zijn geuren ook met het oog op duurzaamheid. Zijn vetiver wordt lokaal geteeld op Java en op natuurlijke wijze verwerkt tot geurolie. De constante herbeplanting dient om het eiland te beschermen, omdat de massieve wortels van de vetiver, die tot vijf meter in de grond groeien, bodemerosie voorkomen.

De delicate wortel wordt gewassen, gesneden en gedroogd in de zon en met stoom gedestilleerd tot olie - zo bloemig en kruidig dat de parfumeur werd gegrepen door de intense aroma's om de sillage van zijn edele geur samen te stellen.

Kopnoten:
Calabrische bergamot
Grapefruit
Nepalese Szechuanpeper
Hartnoten:
roosgeranium-absolue
Java-vetiver
Basisnoten:
Amber
muskus
Parfumeur:
Gian Luca Perris
Jaar van uitgave:
2021
Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten