Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
vandaag tot-25%1
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Perris Monte Carlo Santal du Pacifique

uitverkocht producten +

De geur +

Perris Monte Carlo Santal du Pacifique: Sandelhout uit Oceani

Met hun veelzijdige, rustgevende geuren behoren sandelhoutgeuren tot de populairste uniseks parfums. De Santal du Pacifique, in 2016 gelanceerd door Perris Monte Carlo, wordt gekenmerkt door zijn bijzonder hypnotiserende, mysterieuze nuances. Bloemige akkoorden geven Perris Monte Carlo Santal du Pacifique zijn weelderige warmte, waardoor het voorbestemd is om een ontspannende rituele geur te zijn.

Aromatisch nieuw, de Perris Monte Carlo Santal du Pacifique opent met bloemige aroma's ondersteund door aardse wortel. Ze ontmoeten edele orchidee, smachtend viooltje en Birmese gurjun balsem, waarvan de verkwikkende nuances doen denken aan die van copaiba balsem. Helende sandelhoutklanken, omlijst door sensuele muskus- en labdanumaroma's, besluiten de houtachtig-warme geur.

Het geurige olie-intensieve extract van Santal du Pacifique bevat ook kostbare ijzermoleculen verkregen uit irisboter. Deze brengen de sandelhoutaroma's nog beter naar voren.

Sandelhout, de natuurlijke rijkdom van Oceanië, groeit op de eilanden in de Stille Oceaan. Het wordt gebruikt voor religieuze rituelen, maar het kostbare hout is eeuwenlang overgeëxploiteerd en wordt nu met uitsterven bedreigd. Perris Monte Carlo plant 50 nieuwe bomen voor elke boom die wordt gebruikt voor de productie van sandelhoutolie om de mystieke kracht ervan terug te geven aan de aarde.

Perris Monte Carlo cultiveert tradities zoals die van het geuringrediënt sandelhout. Gian Luca uit Rome was handelswetenschapper voordat hij in 2011 zijn parfumlabel oprichtte rond zeldzame grondstoffen. Met Jean-Claude Ellena, Luca Maffei, Jacques Flori, Jean Michel Santorini en Mathieu Nardin bracht hij meesters uit de parfumindustrie aan boord om zijn nichelabel te ontwikkelen.

Mathieu Nardin is verantwoordelijk voor de bloemig-frisse, ontspannende sillage van Perris Monte Carlo Santal du Pacifique. Als eau de parfum ontwierp hij een lichtere, drogere variant die zich concentreert op de scherpte van wortelzaden. Zijn extrait variatie is romiger en georkestreerd met akkoorden van leerachtige viooltjes en zwarte orchideeën.

Opgroeiend in een familie van parfumeurs ontwikkelde de jonge Mane parfumeur al snel zijn eigen creativiteit door traditionele processen te combineren met geavanceerde geurconcepten. Nardin houdt erg van reizen en is daarom vooral gefascineerd door etnisch geïnspireerde geurlabels zoals Perris Monte Carlo en Etro.

Het hypnotiserende geurverhaal van Nardin rond de sandelhoutboom maakt deel uit van de Black Collection van Perris Monte Carlo, die de meest kostbare geuren ter wereld viert. Het nodigt je uit op een olfactorische reis waar de intensiteit van de geurbeleving opnieuw kan worden ervaren.

Kopnoten:
wortel
Hartnoten:
romige geuren
Orchidee
Viooltje
gurjunbalsem
Basisnoten:
Sandelhout uit de Stille Zuidzee
droog hout
muskus
Parfumeur:
Mathieu Nardin, Robertet
Jaar van uitgave:
2016
Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten