Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Guerlain Jicky

De geur +

Guerlain Jicky: De mysterieuze geur uit het verleden

Guerlain Jicky is een heel bijzondere geur. Het is het oudste parfum in continue productie en verscheen voor het eerst in 1889. De bloemige vrouwengeur is waarschijnlijk vernoemd naar een vrouw die Aimé Guerlain in Engeland kende - of naar de bijnaam van zijn neef Jacques Guerlain. Geen van beide is bewezen en legendarisch. Voor die tijd was Jicky een revolutionair parfum, maar ook een schandaal. Voor het eerst werden alleen synthetische materialen gebruikt als centrale en onafhankelijke geurnoot.

De vele essenties van een sterk karakter gaan samen in een bijna bovennatuurlijke geur. Mandarijn, rozemarijn en citroen openen de mysterieuze topnoot. Basilicum, roos, iriswortel, jasmijn, lavendel, patchoeli en vetiver zorgen samen voor een intense, kruidige hartnoot. Door middel van ambergrijs, benzoë, kruiden, leer, rozenhout, sandelhout, tonkaboon, vanille, wierook en schandalige gemalen civet, krijgt de geur een dierlijke, bijna mysterieuze uitstraling die de zintuigen naar een vervlogen tijdperk voert. Bedrieglijke herinneringen worden gewekt van dingen die in de werkelijkheid nooit werden ervaren. Deze zwarte, mysterieuze en bijna narcotische geur laat een uniek, onverklaarbaar gevoel achter dat het verleden weer tot leven brengt.

Guerlain Jicky is als het spook van een mooie vrouw die in een zwarte kanten jurk met hoge hals verschijnt. Afstandelijk en koel en toch indrukwekkend en sensueel. Schijnbaar binnen handbereik en toch een adempauze van het verleden.

Kopnoten:
Bergamot
Rozemarijn
Mandarijn
Citroen
Hartnoten:
Basilicum
Iriswortel
Jasmijn
Lavendel
Patchoeli
Roos
Vetiver
Basisnoten:
Ambra
Benzoë
Kruiden
leder
Rozenhout
Sandelhout
Tonkaboon
vanille
Wierook
Civet
Parfumeur:
Aimé Guerlain

De parfumeur+

De fles+

De reclame+

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten
Filter merkwinkel
Filter actief
Alles verwijderen
naar de merkwinkel

Lijnen +

Productsoort +

prijs +

18 423
toepassen
vandaag tot-34%1