Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
Filter merkwinkel
Filter actief
Alles verwijderen
naar de merkwinkel

Lijnen +

Productsoort +

prijs +

18 435
toepassen
vandaag tot-39%1
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Guerlain Shalimar was de allereerste oriëntaalse geurcompositie in 1925. Het is geïnspireerd op het legendarische liefdesverhaal van de grootmogol Shah Jahan en Mumtaz Mahal.

De compositie is vernoemd naar de tuinen die de verliefde mogol liet aanleggen als teken van zijn genegenheid, zoals later de Taj Mahal.

Guerlain Shalimar goedkoop kopen

De geur +

Guerlain Shalimar, de oriëntaals-kruidige geur voor vrouwen

Guerlain Shalimar is een van de vroegste vrouwengeuren waarvan de formule tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven en nog steeds verkrijgbaar is op de parfummarkt. De bloemige oriëntaalse geur voor vrouwen werd in 1925 gecreëerd door parfumeur Jacques Guerlain, de toenmalige huis- en hofparfumeur van het luxemerk Guerlain. De oriëntaalse aroma's van de geur en het sensuele geurkarakter doen denken aan een sprookje uit de Arabische Nachten, en dit is precies het verhaal achter de creatie van deze buitengewone geurklassieker.

Volgens de legende werd Guerlain Shalimar Eau de Toilette gecreëerd ter ere van het liefdesverhaal tussen de Indiase veroveraar Shahjahan en zijn geliefde vrouw Mumtaz Mahal. Na haar dood richtte Shah Jahan de beroemde Taj Majal op als gedenkteken en eerbetoon aan hun nooit aflatende liefde. De vrouwengeur Guerlain Shalimar is vernoemd naar de tuinen van Shalimar, die beschouwd werden als de lievelingstuinen van Mumtaz Mahal. De geur van Guerlain Shalimar Eau de Toilette bevat daarom ook talloze aroma's die in deze tuinen te vinden waren.

Guerlain Shalimar opent met een weelderige topnoot van mandarijn, bergamot, citroen en kruidig cederhout. In het hart van het eau de parfum ontvouwt zich een zoete en sensuele hartnoot van iris, patchoeli, jasmijn, vetiver en rozenblaadjes, die samen een aromatisch boeket vormen. Guerlain Shalimar wordt afgerond door een kruidige en gelaagde basisnoot van leer, sandelhout, muskus, vanille en lichte rokerige aroma's. Al deze componenten komen samen om een aromatisch boeket te creëren. Al deze componenten komen samen om een delicaat kruidige en oriëntaalse geur voor vrouwen te creëren die de draagster meeneemt naar een andere wereld en haar dichter bij de sensueel exotische smaken van India brengt.

Parfümeur:
Jacques Guerlain
Jaar van uitgave:
1925

Beoordeling +

Aandeel positieve beoordelingen voor Guerlain Shalimar met vier sterren of meer
5 uit 5 sterren — op basis van 1 klant adviezen
Commentaar van Danclas1968
exotisch

Niet alleen de naam van deze geur is exotisch, ook de geur zelf. Ik vind heerlijk om deze geur te dragen voor een lange en spannende avond... en mijn vriend vindt hem ook lekker!

De parfumeur+

De fles+

De reclame+

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten
1) Maximale besparingen van een product van de lijn Guerlain Shalimar in vergelijking met de SRP