Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
Filter merkwinkel
Filter actief
Alles verwijderen
naar de merkwinkel

Lijnen +

Productsoort +

prijs +

17 525
toepassen
vandaag tot-38%1
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Guerlain Shalimar was de eerste oosterse geursamenstelling ooit in 1925. Het is geïnspireerd op het legendarische liefdesverhaal van de grootmogolsjah Jahan en Mumtaz Mahal.

De compositie is vernoemd naar de tuinen die de verliefde grootmogol als teken van zijn genegenheid had aangelegd, zoals hij dat later met de Taj Mahal deed.

Guerlain Shalimar goedkoop kopen

uitverkocht producten +

De geur +

Guerlain Shalimar, het oriëntaalse parfum voor vrouwen

Guerlain Shalimar is een van de vroegste vrouwengeuren waarvan het recept tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven en die nog steeds op de parfummarkt is. De oosterse bloemengeur werd in 1925 gecreëerd door parfumeur Jacques Guerlain, toen het huis en de hofparfumeur van het luxe merk Guerlain. De oosterse aroma's van het parfum en het sensuele parfum karakter herinneren ons aan een sprookje van duizend en een nachten, en dit is precies het verhaal achter de oprichting van deze buitengewone parfum klassieker.

Volgens de legende werd de Eau de Toilette Guerlain Shalimar ontworpen ter ere van het liefdesverhaal tussen de Indiase veroveraar Shahjahan en zijn geliefde vrouw Mumtaz Mahal. Na haar dood richtte Sjah Jahan de beroemde Taj Majal op als gedenkteken en eerbetoon aan haar oneindige liefde. De vrouwengeur Guerlain Shalimar is vernoemd naar de tuinen van Shalimar, die beschouwd werden als de favoriete tuinen van Mumtaz Mahal. De geur van Guerlain Shalimar Eau de Toilette bevat daarom ook tal van aroma's die in deze tuinen te vinden zijn.

Guerlain Shalimar wordt geopend door een weelderige topnoot van mandarijn, bergamot, citroen en kruidig cederhout. In het hart van de eau de parfum ontvouwt zich een heerlijke en sensuele hartnoot van iris, patchouli, jasmijn, vetiver en rozenblaadjes tot een aromatisch geurend boeket. Guerlain Shalimar wordt afgerond door een kruidige en complexe basisnoot van leer, sandelhout, muskus, vanille en lichte rookaroma's. Al deze componenten vormen samen een fijn gekruide en oosterse vrouwengeur die de drager meeneemt naar een andere wereld en haar dichter bij de sensuele exotische aroma's van India brengt.

Kopnoten:
Mandarijn
Cederhout
Bergamot
Citroen
Hartnoten:
Iris
Patchoeli
Jasmijn
Vetiver
Roos
Basisnoten:
leder
Sandelhout
muskus
vanille
rookaroma's
Opoponax
Parfumeur:
Jacques Guerlain
Jaar van uitgave:
1925

Beoordeling +

Aandeel positieve beoordelingen voor Guerlain Shalimar met vier sterren of meer
5 uit 5 sterren — op basis van 1 klant adviezen
Commentaar van Danclas1968
exotisch

Niet alleen de naam van deze geur is exotisch, ook de geur zelf. Ik vind heerlijk om deze geur te dragen voor een lange en spannende avond... en mijn vriend vindt hem ook lekker!

De parfumeur+

De fles+

De reclame+

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten
1) Maximale besparingen van een product van de lijn Guerlain Shalimar in vergelijking met de SRP