Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Guerlain Jardins de Bagatelle

De geur +

Jardins de Bagatelle - Guerlains bloemrijke zoete vrouwengeur

Jardins de Bagatelle is de geur van het grote parfumhuis Guerlain, waarvan de naam is gebaseerd op een anekdote, die naar verluidt teruggaat tot de tijd van koning Lodewijk XVI.

De legende zegt dat Queen Marie Antoinette haar zwager graaf van Artois haar uitdaagt om in 64 dagen het komende jachtseizoen te openen in zijn nieuw verworven paviljoen in het bos van Boulogne. Gezien het ernstige verval van de tuinhuisjes leek dit bijna onmogelijk. In een vleugje onvoorzichtigheid antwoordde de graaf met de woorden "Bagatelle. "De graaf had toen 900 mannen die binnenkwamen voor de "peulenschil", die samen met tuinarchitect Thomas Blaikie de 59 hectare tuin beplante planten plantten, parklandschappen creëerden en watervallen en grottoes ontwierp. De lock Bagatelle is ook gebouwd voor de komende receptie. Het paviljoen werd ook goed voorbereid en graaf van Artois won de weddenschap.

Tegenwoordig Parijse stadsbos Bois de Boulogne, met 865 hectare, is één van de grootste stadsparken ter wereld. Meesterparfumeur Jean-Paul Guerlain liet zich inspireren door deze romantische, legendarische tuin en creëerde zo zijn geur Jardins de Bagatelle. Deze geur is alles behalve triviaal. De topnoot begint spray en fris met bergamot, violet, citroen en aldehyden. De hartnoot van de geur bloeit met Neroli-olie, lelie van de vallei, gardenia, jasmijn, magnolia, narissus, roos, orchideeën en ylang-ylang tot een bloemig boeket, die de noot zijn mooie bloemige aura geeft. Tuberose, patchouli, muskus, vetiver en cederhout versmelten tot een elegante, groen-houtige basisnoten.

Kopnoten:
aldehyde
Bergamot
Viooltje
Citroen
Hartnoten:
Neroli
Jasmijn
Gardenia
Lelietje-van-dalen
Magnolia
Narcis
Orchidee
Roos
Ylang Ylang
Basisnoten:
Tuberoos
muskus
Patchoeli
Vetiver
Ceder
Parfumeur:
Jean-Paul Guerlain
Jaar van uitgave:
1983

De parfumeur+

De fles+

De reclame+

Helaas zijn er momenteel geen producten uit deze lijn beschikbaar.
Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten
Filter merkwinkel
Filter actief
Alles verwijderen
naar de merkwinkel

Lijnen +

Productsoort +

prijs +

18 324
toepassen