Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

L'Occitane Bois Flotté

uitverkocht producten +

De geur +

L'Occitane Bois Flotté - een verrassende geur van zee en droog hou

Het Eau de Parfum L'Occitane Bois Flotté werd uitgebracht in 2021 en is een fougèregeur voor mannen die met zijn frisheid een perfecte dagelijkse metgezel is. Al in de topnoot doet het parfum denken aan de kust van Zuid-Frankrijk, waar de kruidige geur van rozemarijn zich vermengt met de geur van de zee. Rode algen zijn hiervoor verantwoordelijk. In de hartnoot komt de droge geur van drijfhout erbij. Zeezout en nootmuskaat verdiepen het maritieme en kruidige karakter van het parfum. De basis van cederhout, vetiver en mos zorgt voor groene, houtachtige en frisse geurakkoorden. Het parfum roept de geur op van een kust na de storm, helder, fris en kruidig.

De fles van L'Occitane Bois Flotté vertoont een kleurverloop van wit naar blauw naar zwart. Daardoor lijkt het op een omgekeerde horizon, waar de donkere aarde over een blauwe hemel naar de heldere zon reikt. De kleuren zinspelen op de basisstemming van het parfum: het blauw in zijn vele facetten staat voor de geur van de zee. Wit symboliseert het drijfhout dat, uitgedroogd, door het zout van de zee op het strand is aangespoeld, waarboven de kruiden uit de zwarte aarde groeien. De minimalistische glazen flacon in een vierkante vorm oogt evenwichtig en nobel, en ook de geur wordt gekenmerkt door elegantie en rust.

Mathieu Nardin en Serge Majoullier vormen een team dat verschillende geuren heeft gecreëerd voor L'Occitane, waaronder de houtachtige-frisse Olivier Ondé, de gourmand-houtachtige Karité Corsé en de frisse Bois Flotté. Serge Majoullier, die voor Mane werkte, koos er bewust voor om parfumeur te worden omdat hij zo economisch kon werken als artiest. Hij zag het als een kans om zowel zijn creativiteit als zijn economische aspiraties te verwezenlijken. Naast het creëren van geuren, doet hij ook onderzoek naar nieuwe geuren bij Mane.

De firma L'Occitane werkt al 40 jaar met natuurlijke grondstoffen om de wereld verzorgings- en geuren uit de Provence aan te bieden. De natuurlijke genezende en verzorgende krachten van kruiden staan centraal. De ecologische aanpak loopt door alle onderdelen van het bedrijf, van de inkoop van grondstoffen tot de verpakking. L'Occitane verwijst in zijn geuren ook naar de Provence. In L'Occitane Bois Flotté wordt de typische Provençaalse geur van rozemarijn gecombineerd met de geur van zee en hout.

Kopnoten:
Rozemarijn
roodalge
Hartnoten:
drijfhout
Muskaat
zeezout
Basisnoten:
Cederhout
Vetiver
Mos
Parfumeur:
Mathieu Nardin, Serge Majoullier
Jaar van uitgave:
2021
Helaas zijn er momenteel geen producten uit deze lijn beschikbaar.
Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten
Filter merkwinkel
Filter actief
Alles verwijderen
naar de merkwinkel
toepassen