Verlanglijstje Telefoon +3225 / 886971

Bvlgari Aqva Amara, de fruitige en aromatische herengeur van de heer Bvlgari Aqva Amara.

Aquatische geuren voor mannen zijn een tijdloze klassieker, maar met Bvlgari Aqva Amara voegt het Italiaanse modehuis een nieuwe dimensie toe. Luxueuze geuren vormen een aanvulling op het mediterrane karakter van het parfum, dat in 2014 op de markt werd gebracht. Aqva Amara betekent "bitter water", maar is dat ook waar?

In de topnoot van de heerlijke geur worden mandarijnen uit Sicilië gebruikt. In het hart ontmoeten oranjebloesems waternoten. De uiteindelijke basis wordt gevormd door patchoeli uit Indonesië en aromatische wierook. Het resultaat is een zeer langdurige geur die een verfrissende citrusnoot toevoegt aan de klassieke Bvlgari Aqva. Toch blijft het parfum sportief en verkwikkend en past het goed in de warmere seizoenen dankzij de aquatische noten.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

Het is precies deze mix die al lang geleden de geur van de vallende ster onder parfums heeft omgezet in een klassieker. Op het eerste gezicht werden totaal verschillende ingrediënten gecombineerd tot een harmonieuze melodie, die daarmee iets kan overtuigen en te onmiskenbaar is. Een absoluut succesverhaal dat nog lang niet voorbij is.

alle klanten beoordelen positieve
Bvlgari Aqva Amara
4 of 5 sterren

5 uit 5 sterren — op basis van 1 klant adviezen

Commentaar van
Zeer aangenaam
Deze geur laat niets te wensen over. Hij is aangenaam te dragen en hij blijft de hele dag in je neus hangen. Ook mijn vrouw vindt het heerlijk als ik deze geur draag. Kan ik graag verder aanbevelen!

Parfumcreaties als po??zie

De heerlijk frisse mannengeur Bvlgari Aqva Amara is een fascinerende compositie van parfumeur Jacques Cavallier-Belletrud. Opgroeid in Grasse, de wereldhoofdstad van de fijne geuren in de Provence, de wens van de Fransman om een parfumeur te worden rijpte op de jonge leeftijd van acht. Hij leerde klassieke geuren zoals andere kinderen de vermenigvuldigingstafels leerden. Toen hij goede cijfers thuisbracht, liet zijn vader - zelf een succesvolle parfumeur - hem de ingrediënten voor geurrecepten afwegen.

Na zijn schooltijd ging Cavallier-Belletrud aan de slag in de parfumfabriek in Grasse en leerde hij de kunst van het distilleren van geurige bloemen. Na een opleiding tot parfumeur werkte de componist van de parfumsoort Bvlgari Aqva Amara eerst voor de Zwitserse geur- en aromafabrikant Firmenich en werd hij in 2012 benoemd tot Maître Parfumeur van het parfumlabel Louis Vuitton. Vier jaar lang reisde de meesterparfumeur de hele wereld over om zeldzame en kostbare grondstoffen te ontdekken voor de eerste parfumcollectie van het merk Les Parfums Louis Vuitton. Hij bracht verse gember uit Nigeria, cacao uit Ivoorkust en Assam Oud van een kleine familieboerderij in Bangladesh mee naar huis.

De lijst van parfumcreaties van Belletrud, de dichter van parfums in de industrie, toont ondertussen meer dan 140 indrukwekkende posities. Deze omvatten unieke geuren voor grote namen zoals Yves Saint Laurent, Giorgio Armani, Jean Paul Gaultier en Dior. Naast Bvlgari Aqva Amara maakte Jacques Cavallier-Belletrud nog 17 andere indrukwekkende parfums voor het Italiaanse luxemerk.

De parfumeur zegt in een interview over zichzelf dat hij de ontwikkeling van edele geuren zoals de creatie van een kunstwerk beoefent. Hij vertaalt emoties in geurakkoorden en voelt zich een dichter.

Glans in een warme koperen Toon

Net als de originele geuren wordt Bvlgari Aqva Amara gebotteld in een ronde glazen fles. In plaats van het typische blauwe, maritieme thema domineert echter een warme koperen toon. De kleur weerspiegelt ook de mandarijnen en oranjebloesems, die de geur een nieuwe, frisse richting geven. De bovenkap heeft een metalen glans, net als het opschrift op de buik van de fles.

Aqva Amara is een kleurcontrast met de andere Aqva geuren uit Bvlgari, waar blauw en koel zilver het ontwerp domineren. Een blik barstend van mannelijkheid en daarmee de voortzetting van het mannelijke aura van het edele elixer.

Spaans mannelijk model is het gezicht van Bvlgari Aqva Amara

De achtergrond van Bvlgari Aqva Amara is natuurlijk de zee. Jon Kortajarena is het gezicht van de reclamecampagne van modefotograaf Mario Sorrenti.

Het bekende Spaanse mannelijke model hurkt op een rots bij de zee en kijkt over haar schouder de camera in. Er borrelt nog wat water op zijn huid, terwijl op de achtergrond nog wat rotsen en de branding te zien zijn. In overeenstemming met het kleurenthema van het parfum zijn de beelden niet in de glinsterende zon gemaakt, maar in een zachter, warmer licht.

Jon Kortajarena werd toevallig ontdekt tijdens een modeweek. Hij werkte voor John Galliano, Versace, Lagerfeld, Tom Ford, Roberto Cavalli of Guess. In 2009 werd hij ook achtste van de tien meest succesvolle mannenmodellen in Forbes Magazine. In de parfumindustrie werkte hij voor Caroline Herrera en is nu ook het gezicht van de Bvlgari geur.

Kortajarena promoot met zijn aantrekkelijke verschijning een grondig mannelijk parfum waarvan de verkwikkende ingrediënten al miljoenen mannenharten hebben veroverd. Ook de ongewone mengeling van de individuele akkoorden lijkt het recept voor succes van de creatie te zijn. Samen zorgen de verschillende noten voor een harmonieuze melodie die het parfum een extra accent geeft en onmiskenbaar maakt. Al een absolute klassieker!

Helaas zijn er op dit moment geen producten in deze collectie beschikbaar.