Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
vandaag tot-16%1
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Comme des Garçons Rouge

De geur +

Comme des Garçons Rouge - een geur die je oppept en aard

Wat op het eerste gezicht klinkt als een tegenstelling is precies wat de unisex geur Comme des Garçons Rouge doet: de aards-kruidige geur combineert tegenstellingen. Peper en gember hebben een verkwikkend effect in de topnoot, terwijl de lichte, heldere geurnuances worden onderbouwd door rode biet in de hartnoot. Deze kenmerkende geur draagt bij tot het unieke karakter van dit parfum Comme des Garçons. Typisch voor een geur van het merk is de wierook in de basisnoot, die met patchoeli en labdanum nog meer aardsheid aan de geur toevoegt. Comme des Garçons Rouge zal zeker niet iedereen aanspreken, maar het unieke karakter trekt ongetwijfeld de aandacht.

Comme des Garçons Rouge viert de vereniging van tegenstellingen in een harmonieuze, elegante geur. Tegelijkertijd cultiveert het de kunst van het verleiden. Dit wordt meteen duidelijk in de bloedrode fles. De afgeronde kubusvorm van het hooggepolijste glas heeft een flatterend en uitnodigend effect. Het transparante glas is bloedrood gekleurd, wat doet denken aan de kracht van leven en liefde. De zwarte kap zit brutaal, enigszins schuin, op de vaas. Het glanzende zwart van de dop ziet er mysterieus, verleidelijk en elegant uit. Op de bodem van het flesje staat de naam van het parfum in grote, zwarte, ver uit elkaar staande letters.

Het modelabel Comme des Garçons heeft de modewereld opgeschud sinds de jaren zeventig en de parfumwereld sinds de jaren negentig. In beide metiers streeft het in 1969 door de Japanse Rei Kawakubo opgerichte bedrijf consequent de aanspraak op kunst na. Zowel mode als parfum worden gezien als kunstwerken. Of mode of geuren draagbaar zijn, moet ieder voor zich uitmaken. Het label zelf maakt daar geen aanspraak op, maar heeft desondanks, of juist daarom, vaak een gevoelige snaar geraakt. Comme des Garçons Rouge, dat sinds 2020 op de markt is, zal waarschijnlijk ook gemengde reacties uitlokken. Wat wel zeker is, is dat de geur een echte schat wordt voor mensen die ervan houden.

Jordan Hemingway is een veelgeprezen Amerikaanse regisseur en fotograaf. Hij realiseerde de reclamecampagne voor Comme des Garçons Rouge. De kleur rood domineert de foto's en de film. Glimmend zwart en knipperend wit verschijnen ernaast. Wat Hemingway inspireerde waren de woorden bloed, vuur en passie, maar ook de fles en de geur zelf. De zinderende erotiek, de onmiskenbare kracht, maar ook het verleidelijke escapisme van het parfum leidden tot intense beelden waarin een vrouw, gekleed in zwarte lak, de hoofdrol speelt.

Kopnoten:
Roze Peper
Indonesische gember
Hartnoten:
rode biet
egyptisch roosgeraniumblad
Basisnoten:
Wierook
Patchoeli
Labdanum
Jaar van uitgave:
2020
Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten