Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
vandaag tot-30%1
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Lagerfeld Bois d'Ambre

De geur +

Lagerfeld Bois d'Ambre - Een gelaagde geur met contraste

De Eau de Toilette Lagerfeld Bois d'Ambre is een mannengeur uit 2021. Het is een fruitig-zoete geur, maar het ontbreekt niet aan contrasten. Al in de topnoot gaan de wrange noten van bittere sinaasappel en bergamot een kleine strijd aan met de zoete pruim. Ze verenigen zich tot fruitige geurnoten, die in de hartnoot worden vervangen door muskaatsalie, Atlasceder en roosgeranium. De basis is sensueel warm met amber, tonkaboon en guajakhout. Het ontwikkelt een fijne geur van hout en amber. Dit hoofdthema wordt al onthuld door de naam van het parfum.

Voor een extravagant designhuis als Karl Lagerfeld is een flacon die tot in het kleinste detail is uitgedacht standaard. De flacon van Lagerfeld Bois d'Ambre oogt minimalistisch en elegant. De cilindrische vorm wordt echter bekroond door een transparante dop die interessante lichtreflecties creëert. De slanke fles heeft een kleurverloop van transparant naar bruin. De kleur verwijst naar de naam. Hout is hier duidelijk een boodschap. Tegelijkertijd tonen de transparante delen de contrasten van deze geur omdat ze gewichtloos lijken in vergelijking met de massieve houttoon.

Emilie Bevierre-Coppermann creëerde de geur Lagerfeld Bois d'Ambre. Het is niet haar eerste geur voor het bedrijf. Ze creëerde ook Fleur d'Orchidée uit de Les Parfums Matières collectie, evenals Fleur de Mûrier en zeven andere geuren. De moeder van vier werkt al meer dan twintig jaar voor de grote mode- en designermerken en heeft al verschillende prijzen gewonnen voor haar geurcreaties. Geen wonder dat ze al op 14-jarige leeftijd besloot parfumeur te worden en deze droom na haar schooltijd met passie en vastberadenheid realiseerde.

De reclamecampagne voor Lagerfeld Bois d'Ambre toont veel productfoto's van de flacons. Op één ervan zien we Bois d'Ambre naast de vrouwengeur Fleur de Thé, die ook in 2021 wordt gelanceerd. Rechts op de foto staat Bois d'Ambre, een droog stukje hout en een amberkleurig sprankelend stukje amber zijn met een dun leren bandje aan de flacon gebonden. Deze twee geuren bepalen de eau de toilette. Door de andere geuressences onthult de geur zich in vele facetten en doet zo denken aan het licht dat vele malen breekt in het transparante glas van de flacon.

Kopnoten:
Sinaasappelbitter
Bergamot
Pruim
Hartnoten:
Scharlei
atlasceder
roosgeranium
Basisnoten:
Amber
Tonkaboon
Guajakhout
Jaar van uitgave:
2021
Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten