Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
vandaag tot-64%1
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Lalique Rêve d'Infini

uitverkocht producten +

De geur +

Lalique Rêve d'Infini, de zoete bloemige geur voor vrouwen

Met de geurserie Lalique Rêve d'Infini heeft het Franse luxemerk uit Parijs een boeket op de markt gebracht dat wordt gekenmerkt door een uiterst klassieke vrouwelijkheid en verleidelijke delicatesse. De compositie is gebaseerd op een verfijnde herinterpretatie van traditioneel vrouwelijke noten, voornamelijk uit de bloemige geurlijn, en enkele zorgvuldig gebruikte fruitige noten evenals een boterachtige, kruidige afwerking in de sillage.

Over het geheel genomen kan de geurontwikkeling van Rêve d'infini worden omschreven als een allegorie van de vrouwwording van de draagster, een van de meest fundamentele elementen van ons cultureel erfgoed. De symboliek is voornamelijk afgeleid van de delicate, meisjesachtige topnoot en de volle, veelzijdige hartnoot, die de fases van de jeugd en volwassenheid van een vrouw uitdrukken. Deze in elkaar grijpende akkoorden worden vergezeld door een zijdezachte, kruidige basisnoot die het direct waarneembare olfactorische ontwikkelingsproces inbedt in een warme en zeer klassieke basis.

De geurbeleving opent met een prelude van bloemige, zoetige nuances. De bloemige, zoete en zeer vrouwelijke fresia is typisch zeer prominent aanwezig en is in wezen wat de topnoot zo meisjesachtig en romantisch maakt. Dit wordt gecombineerd met een lichte en sprankelende nuance van lychee uit het Verre Oosten, die de klassieke fresiageur een verrassend fruitig accent geeft. Het geheel wordt begeleid door een klassieke bergamotgeur, die een heldere, sprankelende frisheid aan de topnoot geeft en het een effectieve klassieke touch geeft.

Deze speelse opening wordt gevolgd door een veel vollere hartnoot, die gezien kan worden als een intensiverende voortzetting van de delicate, frisse topnoot. Het introduceert een zoetige zwaarte met een rijpe, fluweelzachte roos absolue, die in evenwichtige harmonie is met een heldere, zomerse, fluweelzachte perziknoot en wordt begeleid door de warme kruidigheid van cederhout. Hier komt perfecte vrouwelijkheid tot haar recht in de vorm van elegante, poederachtige indrukken en neemt de onschuldige onschuld van de delicate topnoot weg.

Deze geuropvolging is ingebed in een vrij onopvallende maar zeer geurige en lang aanhoudende basisnoot, die zijn functie als ondersteunende basis serieus neemt en niet de show steelt van de bovenste olfactorische lagen. Het uit zich als een zeer klassiek akkoord van delicate vanille, sensuele muskus en oriëntaals getint, kruidig sandelhout, dat de geurbeleving als geheel een solide balans en een zijdezachte, warme sillage geeft.

Basisnoten:
Parfümeur:
Richard Ibanez
Jaar van uitgave:
2016

De parfumeur+

De fles+

De reclame+

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten