Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
Filter merkwinkel
Filter actief
Alles verwijderen
naar de merkwinkel

Productsoort +

prijs +

4 10
toepassen
vandaag tot-74%1
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Vanderbilt Jardin à New York

De geur +

Vanderbilt Jardin à New York: Een eerbetoon aan de groene oases van de "Big Apple

New York is niet alleen Manhattan: meer dan 15 procent van het stedelijk gebied bestaat uit groene, bloeiende parken en tuinen zoals het Conservatorium, de Botanische Tuin, de Shakespeare Tuin en natuurlijk het parkicoon Central Park. Gloria Vanderbilt s geur Jardin à New York (2016) is een olfactorische toewijding aan de groene oases van de kosmopolitische metropool waar de New Yorkse fashionista, kunstenares en ontwerpster op leeftijd van moet hebben gehouden. Ze overleed in 2019 en liet een merk designerjeans, haar schilderijen, het Whitney Museum of American Art dat ze oprichtte en haar collectie vrouwelijke geuren uit 1981 na.

De betoverende compositie Vanderbilt Jardin à New York is gebaseerd op slechts drie geselecteerde geurnoten: De witte bloemen van jasmijn en neroli, en cederhout. Als je deze groene, subtiel vrouwelijke geur opdoet, voel je je letterlijk getransporteerd naar Battery Park met zijn weelderige bloembedden, naar Little Island, het park langs de Hudson River, of naar de United Nations Garden met zijn beeldenpark omringd door 1.500 rozenstruiken.

Parfumeur Dora Baghriche-Arnaud ontwierp de frisse, vrouwelijke groene geur voor Vanderbilt als tegenhanger van haar 2015 geurarrangement Minuit à New York. Wit en verlangend was het nachtelijke metropolitaanse boeket, met topnoten van tuberoos, roze pioenroos en witte lelie die gardenia, jasmijn, viooltjes en hyacint ontmoeten. Sandelhout, amberhout, suède en patchoeli vormden de basis. Vergeleken met de zwaardere Minuit is de Vanderbilt Jardin à New York delicaat en puristisch: de groene noten zetten de bloemige nuances in een helder licht. Met zijn subtiele, kalmerende geurstaart is Jardin à New York een perfecte geur voor overdag voor alle gelegenheden.

Met haar Vanderbilt New York geuren verklaart Dora Baghriche-Arnaud opnieuw haar liefde voor de flair van metropolen. Yves Saint Laurent Mon Paris (2016/2017), Olifactive Studio Still Life in Rio (2016) en Oriflame VIP Night (2013) zijn slechts enkele van de grootstedelijke geuren van de Parijse die er ooit van droomde om internationaal verslaggeefster te worden. Haar reisdagboeken, waaruit Baghriche-Arnaud de inspiratie voor haar parfums haalt, zijn gecreëerd in steden als New York.

Fris en groen, met een verborgen kruidigheid, zo omschrijft ze het geheim van het succes van haar geurformules. Met haar Vanderbilt Jardin à New York, gepresenteerd in een lichtgroene, lichtheldere zwanenflacon en een romantische, roségroene doos, spreekt Dora Baghriche-Arnaud iedereen aan die op zoek is naar de geur van de natuur, frisse wind en bloesems midden in de stad.

Basisnoten:
Jasmijn
Neroli
Ceder
Parfumeur:
Dora Baghriche-Arnaud
Jaar van uitgave:
2016
Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten