Sterparfumeur Daniela Andrier creëerde MIU MIU
De eerste geur MIU MIU werd ontwikkeld door Daniela (Roche) Andrier. Ze begon haar carrière in de parfumindustrie in 1988 als stagiaire bij modegigant Chanel. Daarvoor studeerde de geboren Heidelbergse echter filosofie aan de Sorbonne. Haar pad leidde haar uiteindelijk naar de Roure parfumschool, waar ze het vak van de grond af aan leerde. Hier vond ze haar geluk niet alleen professioneel, maar ook privé. Ze is getrouwd met de CEO van Givaudan, Gilles Andrier, en werkt ook voor het bedrijf.
Haar bekendste creaties zijn talrijke Bvlgari parfums, Giorgio Armani Emporio Armani She, Gucci Eau de Parfum en de geherformuleerde Yves Saint Laurent Rive Gauche. Ze heeft ook een langdurige samenwerking met Prada, dus het is geen verrassing dat Andrier ook het geurdebuut van Miu Miu heeft samengesteld. Ze heeft meer dan veertig geuren voor Prada gecreëerd en zo een groot deel van het parfumassortiment helpen vormgeven.
Zowel de Prada Infusion serie als veel van de genummerde geuren zijn gecreëerd door Andrier. Beide collecties zijn elk gewijd aan een centrale geurcomponent, of dat nu bloemig, fruitig of andere akkoorden zoals vetiver zijn. Prada Candy is ook een van de jongere geuren.
Voor MIU MIU is het bijzonder interessant dat er een exclusieve geurcomponent is gebruikt. Akigala hout werd geëxtraheerd door Givaudan en combineert patchoeli, houtachtige en kruidige nuances. Voor het eerste parfum van het dochterlabel van Prada werd daarom ook de nadruk gelegd op hoogwaardige en exclusieve geurnoten. Ondanks de jeugdige lichtheid geeft dit het een luxueuze touch en iets speciaals. Gebaseerd op het succes van de Prada parfums, zou het geen verrassing zijn als er in de toekomst meer Miu Miu parfums van Daniela (Roche) Andrier komen.