Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
vandaag tot-34%1
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Maison Margiela Replica Jazz Club

uitverkocht producten +

De geur +

Maison Margiela Replica Jazz Club: De geur met het rokerige, houtachtige timbre van een jazzclub in New York

De sfeer in een privéjazzclub midden in Brooklyn is bedwelmend en intiem. Hier mengen de klanken van jazzmuziek zich met de geur van verfijnde cocktails en het stimulerende gerinkel van glazen. De fijne geur van sigaren vult de lucht, verwarmende drankjes zoals whisky en cognac prikkelen de ziel. Dit is de levenshouding die de warme herengeur Maison Margiela Replica Jazz Club 2013 oproept.

De veelzijdige score opent met verfrissende klanken van roze peperbessen, Siciliaanse primofiore citroen en zoete neroli. In het hart van Maison Margiela Replica Jazz Club resoneren rum absolue en scharlei met aardse java vetiver om te landen op een rokerig, houtachtig bed van tabaks absolue en styrax. Zachte vanille voegt sensuele accenten toe aan de geurstaart van Maison Margiela Replica Jazz Club. De balsamico-zoete geur van vloeibare amber omhult de basisnuances van tabak, omlijst door een vleugje aromatische tonkaboon en rokerige vetiver om accenten van leer, rum en likeur aan het geurarrangement toe te voegen.

De heerlijke en bedwelmende liaison van het parfum is een compositie van Symrise parfumeur Aliénor Massenet. Voor de eerste mannengeur in de Replica-collectie, die de vintage mode van de Belgische avant-garde ontwerper viert, haalde ze herinneringen op aan haar leven als jonge parfumeur in New York in 2013 met haar Maison Margiela Replica Jazz Club, waar ze onvergetelijke avonden doorbracht in jazzclubs zoals de Village Vanguard en de legendarische Blue Note in Greenwich Village. "Wat een mannelijke sfeer! Om het te beschrijven gebruikte ik een cocktail van rum, vetiver, tabak en vanilleboon," zegt ze, "de tabaksbladeren voor hun verleidelijkheid en de vanilleboon voor zijn sensualiteit. Kostbare Siciliaanse citroen, omringd door roze peper en geurige neroli, maken haar luxueuze cocktail van geuren compleet.

De Parijse parfumontwerpster, die haar vak leerde van Monique Schlinger van Cinquième Sens, staat bekend om de houtachtige, leerachtige basisnoten die kenmerkend zijn voor veel van haar best verkopende geuren, waaronder Diesel Only The Brave (2009), Lancôme Trésor in Love (2010) en Joop! Homme Wild (2012).

Wie de geur aanbrengt, heeft ook visueel een stukje nostalgie in handen. De navulflacon is geïnspireerd op historische apothekersflacons en weerspiegelt de dresscode van Martin Margiela's Replica Capsule Collection met zijn retrostoffen en -kleuren, die terugkomen in het katoenen label van de flacon. Op de verpakking staat een foto van een jonge man, badend in zacht licht, luisterend naar de melodieën van jazzmuziek. Zijn afbeelding siert ook de postercampagne van de Maison Margiela Replica Jazz Club, waarvan het poëtische verhaal iedereen omringt die zich in zijn geur hult.

Kopnoten:
Roze Peper
Neroli
primofiore-citroen
Hartnoten:
rum-absolue
Java-vetiver
Scharlei
Basisnoten:
Styrax
vanille
tabak-absolue
Parfumeur:
Aliénor Massenet
Jaar van uitgave:
2013
Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten