Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

De in Tunesië geboren ontwerper Azzedine Alaïa had al naam gemaakt in de mode-industrie voordat hij in de jaren 80 zijn eigen modelabel oprichtte. Pas in 2015 werd de eerste vrouwengeur uitgebracht, een succesvolle entree in de parfumindustrie. Net als de mode van het label zijn de geuren volledig gewijd aan vrouwelijkheid in al haar vormen.

Meer info

Azzedine Alaïa parfum

Meer info +

Fijne geuren uit Tunesië

Extravagantie, elegantie en vrouwelijkheid: bijna geen enkel ander merk vertegenwoordigt deze drie dingen zo goed als het Tunesische modemerk Azzedine Alaïa. Azzedine Alaïa parfum staat voor pure luxe uit de fles. Vrouwelijkheid die met slechts één spray kan worden opgewekt of benadrukt.

Maar dat is bij wijze van spreken nog maar het topje van de ijsberg. Want het merk Azzedine Alaïa en haar parfum voor vrouwen is zoveel meer. Het merk Azzedine Alaïa heeft zich toegewijd aan vrouwen - en niet alleen met haar geuren. Het label streeft al lang naar het benadrukken van vrouwelijkheid. En dat doet het bijvoorbeeld ook met zijn modecollecties.

Maar is dat echt alles wat er komt kijken bij het kopen van Azzedine Alaïa parfum? Dat is een van de vragen die we tot op de bodem willen uitzoeken - maar zeker niet de enige. Want om antwoord te kunnen geven op de vraag of het de moeite waard is om Azzedine Alaïa parfum te kopen, moet je veel meer weten over het huis dan alleen de prijs van de geuren, en dat Azzedine Alaïa parfum online heel goedkoop kan zijn.

Azzedine Alaïa parfum voor vrouwen en zijn vele facetten

Het merk Azzedine Alaïa is eigenlijk vrij jong op de wereldwijde parfummarkt. Het is echter niet onbekend. Eerder het tegenovergestelde. Azzedine Alaïa parfum is iets waar veel vrouwen over de hele wereld al meer dan een halve eeuw om vragen. Want voordat het huis Azzedine Alaïa parfum uitbracht, was het lange tijd alleen en uitsluitend actief als modemerk.

Maar eerst dit. Het bedrijf werd in de jaren 1980 opgericht door de Tunesische modeontwerper Azzedine Alaïa. Hij werkte echter al sinds de jaren 1950 in de mode-industrie. Vanaf het begin was het bedrijf toegewijd aan vrouwelijkheid en haar vele facetten. Het bedrijf is gevestigd in Parijs. Geen twee vrouwen zijn hetzelfde. Vrouwen kunnen niet meer van elkaar verschillen en dan hebben we het niet alleen over hun lichaamsbouw. De vrouwen van deze wereld verschillen ook enorm als het gaat om smaak. Door deze wijsheid als bedrijfsfilosofie te volgen, vierde het huis van Azzedine Alaïa al snel succes.

Maar ondanks de terugkerende vraag van vrouwelijke kopers, zou het bijna een halve eeuw duren voordat Azzedine Alaïa ook een parfum voor vrouwen op de markt bracht. Dit Azzedine Alaïa parfum kan ook goedkoop online worden gekocht.

Het huis van Azzedine Alaïa en zijn geuren

Enthousiaste liefhebbers van het huis moesten een hele tijd wachten op hun vraag naar een geur die alles weerspiegelde wat de mode van het huis kenmerkte. Pas in 2015 bracht het merk Azzedine Alaïa een parfum op de markt dat ook de naam van het huis draagt: Azzedine Alaïa. Dit parfum voor vrouwen is gericht op vrouwen, hoe kan het ook anders, en heeft een nogal houtachtige, frisse en intense sillage.

Het werd opgevolgd door de Blanche-variant in 2016, slechts een paar maanden nadat het debuut van de geur een groot succes was. Sindsdien is dit Azzedine Alaïa parfum ook online te koop. Dit betekent dat het geurassortiment van het bedrijf nu twee geuren bevat die een naam en een onmiskenbaar, elegant, speels en sierlijk flaconontwerp delen.

Toch zijn de twee geuren fundamenteel verschillend als het gaat om hun geurkarakter. Terwijl de originele versie van Alaïa bloemig en kruidig is met accenten van roze peper en luchtige akkoorden in de top, fresia en pioenroos in het hart en muskus en dierlijke noten in de basis en zich ontvouwt met een intense en aanhoudende zwaarte, is de Blanche-versie precies het tegenovergestelde. Hier worden de topnoten van amandel en de hartnoten van heliotroop gecombineerd met een basis geïnspireerd op het origineel, bestaande uit muskus en dierlijke noten, verfijnd met een vleugje vanille. Hierdoor is de sillage van de heldere versie zachter, zachter en poederig-romig. Het Huis Azzedine Alaïa creëert bewust contrasten met haar geuren om de verschillende kanten van de vrouw te benadrukken.

Dit betekent dat geen van de Azzedine Alaïa geuren slechts één type vrouw aanspreekt of zou moeten aanspreken. Het hangt ook af van de stemming van de vrouw op dat moment. Het is daarom zeker de moeite waard om niet alleen het ene Azzedine Alaïa parfum voor een gunstige prijs te kopen, maar ook het andere. Het is echter niet alleen met parfums dat het bedrijf zijn klanten wil inspireren en verleiden. Naast de parfums, die verkrijgbaar zijn als eau de parfum en eau de toilette in verschillende flesformaten, omvat het geurenassortiment ook douchegel, bodylotion, deodorant en nog veel meer - en ook veel geschenksets die verschillende producten uit één lijn combineren. Naast Azzedine Alaïa parfum zijn deze ook te vinden tegen voordelige prijzen.

De bekendste fans van de Tunesische modeontwerper

Wat pleit er nog meer voor om een Azzedine Alaïa parfum online te kopen? De twee trendy geuren van Azzedine Alaïa komen allebei van een bijzonder gevoelige en scherpzinnige neus: het was parfumeur Marie Salamagne die de unieke, contrasterende en gedenkwaardige geurcomposities van het huis creëerde. Hoewel ze aanvankelijk een carrière in de geneeskunde nastreefde, is Salamagne vandaag de dag allesbehalve een onbekende als het gaat om het creëren van trendy geurklassiekers. Ze heeft ook geuren gecreëerd zoals Thierry Mugler's Aura (2017), Black Opium (2014) voor Yves Saint Laurent, Vivienne Westwood's Boudoir Sin Garden (2007) en Shiseido's Ever Bloom (2016). Dus misschien herken je Salamagne's naam of gezicht niet, maar je zult zeker een van haar geuren herkennen.

Het huis van Azzedine Alaïa kan echter ook bogen op een aantal andere namen - en zelfs een aantal die veel bekender zijn. Hoewel het merk grotendeels afziet van reclame met bekende gezichten, zijn er tal van bekende fans die dat indirect wel doen. De voormalige First Lady van de VS, Michelle Obama, droeg bijvoorbeeld vaak jurken en blazers van Azzedine Alaïa op openbare evenementen. Andere bekende fans van het merk zijn artiesten als Madonna, Lady Gaga en Tina Turner. Modekenner Victoria Beckham zweert ook bij de kleding van het merk.

Kun je Azzedine Alaïa parfum goedkoop kopen?

Azzedine Alaïa en het gelijknamige merk staan voor vrouwelijkheid en haar sensualiteit en talloze facetten. Alaïa vindt deze individualiteit zelfs zo belangrijk dat hij in het verleden ruzie heeft gehad met modeontwerpers als Karl Lagerfeld en de hoofdredacteur van Vogue magazine - omdat hij het niet eens is met het beeld van de vrouw dat door hen wordt gepresenteerd. Want volgens Alaïa is elke vrouw mooi, hoe jong, hoe slank of hoe vrouwelijk ze ook is of wil zijn. En dit is precies wat het merk Azzedine Alaïa wil benadrukken met haar geuren.

Maar omdat het merk een luxemerk is, kan een Azzedine Alaïa parfum voor vrouwen zeker een prijs hebben. Maar Azzedine Alaïa parfum is ook verkrijgbaar voor een redelijke prijs. Hoe? Door het bijvoorbeeld online te kopen.

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten