Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
Resultaten filteren
Verwijder alle filters

Merk +

Geurnoot +

thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie
XL Geuren

Soms is niet minder, maar meer juist meer; met een XL-parfum haalt u uw favoriete geur in vulhoeveelheden rond 200 ml in huis. Zo’n parfum gaat niet alleen extra lang mee, maar biedt ook een voordelige prijs per ml.

Grootse parfum in grote maten

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten

Meer informatie +

Als de maat ertoe doet

Parfums zijn verkrijgbaar in allerlei maten, voor elke behoefte en afhankelijk van ruimte en budget. Maar twee springen er een beetje uit. Aan de ene kant zijn er de praktische reisflacons, die gemakkelijk in een handtas, rugzak of cosmeticatas passen, en de zogenaamde XL-geuren. Maar wie kiest er nu voor een geur in een magnumfles? En met welke reden?

Een blik op de huidige top tien XL-geuren in de winkel* werpt hier wellicht licht op:

 1. Joop Homme
 2. Davidoff Cool Water
 3. Hugo Boss Boss Bottled
 4. Hermès Terre d'Hermès
 5. Paco Rabanne 1 Miljoen
 6. Calving Klein CK One
 7. Dolce & Gabbana Lichtblauw
 8. Dolce & Gabbana The One voor mannen
 9. Montblanc Ontdekkingsreiziger
 10. Versace Eros

Mannengeuren zijn dus vooral in trek bij de grote maten, waarbij alleen CK One als uniseks parfum en Dolce & Gabbana Light Blue eruit springen. Het resultaat is niet per se verrassend: mannen blijven vaak lang bij een bepaald parfum als ze eenmaal een lekker parfum hebben ontdekt. Vrouwen zijn meer bereid om te experimenteren - of voelen zich meer gedwongen om dat te doen.

Mannen kiezen vaker voor de voordeelverpakking. De enorme flessen zijn zeker niet erg praktisch in het gebruik, maar je hoeft je op de lange termijn geen zorgen te maken over de voorraad.

Je moet ze allemaal vangen

Veel parfumfans kiezen om heel andere redenen voor een XL-formaat: De grote flacons zijn perfect als verzamelobject en zien er geweldig uit op het schap - en niet alleen in de badkamer. Hier zijn ongewone flacons vaak gewild. De populairste XL-geuren* zijn

 1. Paco Rabanne 1 Miljoen
 2. Jean Paul Gaultier Le Male
 3. Calvin Klein Euphoria
 4. Versace pour Homme Dylan Blue
 5. Paco Rabanne Invictus

Dit betekent natuurlijk niet dat dergelijke overwegingen geen rol spelen in de eenvoudigere geuren. Er kan een bijzondere elegantie schuilen in eenvoud, zoals het functionalisme van de Bauhaus-school ons al 100 jaar laat zien.

Eerst gebruiken, dan uitstallen

Gemiddeld gaat een geur drie jaar mee. Als het eenmaal zijn smaak heeft verloren of, erger nog, onaangenaam ruikt, wordt het vaak een "afgeleefd parfum" genoemd. Als je lang van je favoriete parfum wilt genieten, moet je een paar regels volgen, vooral als je het in een grote fles bottelt.

Je moet bijvoorbeeld voorkomen dat het kostbare mengsel wordt blootgesteld aan te veel of te sterk licht. Het moet ook niet te warm worden bewaard - de badkamer is daarom maar beperkt geschikt als bewaarplaats. Als je gevoelig bent voor licht en warmte, is het helaas een slecht idee om je parfum in de koelkast te bewaren. In tegenstelling tot koffie vindt parfum het daar ook niet prettig - de ingrediënten zijn gevoelig voor temperatuur, en niet alleen voor warmte. De ideale plek is de slaapkamer. Hier schommelt de temperatuur het minst en is de kledingkast lekker donker. Een geur kan niet bederven zoals voedsel - als hij nog lekker ruikt, kan hij zonder aarzelen worden gebruikt.

Als de reuzenflacon op is, kan hij dienen als sieraad of als centraal element van een collectie - vaak in combinatie met zogenaamde miniaturen. Dan hoef je je geen zorgen meer te maken over de kostbare inhoud.

*vanaf: juni 2022