Yves Saint Laurent Rive Gauche Gauche gieten homme - een individuele geur

De geur Yves Saint Laurent Rive Gauche pour Homme is niet alleen een eenvoudige geur, het is een synoniem voor de levenshouding, mentaliteit en impertinentie die de Parijse chique belichaamt voor de mannen. Yves Saint Laurent Rive Gauche pour Homme is een parfum voor alle mannen die zichzelf als individualisten zien en de moed hebben om zich te onderscheiden van de menigte. Het is een bijzondere geur uit de YSl-collectie van Yves Saint Laurent. In het kader van de 50e verjaardag van Yves Saint Laurent werden in 2011 populaire geurklassiekers opnieuw uitgegeven.
Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:
Elke geur, elke geur in deze collectie is een personage dat gebruikt wordt in het spel van man en vrouw. Het bestaat uit verse bergamot en gekruide rozemarijn. De geurige lavendel en guaiac hout worden aangevuld met intense patchouli en geurende geranium bladeren. De geur Yves Saint Laurent Rive Gauche pour Homme is mannelijk en fris, warm houtachtig en aromatisch, maar tegelijk gedurfd en gedurfd. Yves Saint Laurent Rive Gauche pour Homme is de perfecte parfum voor mannen die op zoek zijn naar een geur vol vrijheid en zelfbeschikking. Het drukt reeds uit wanneer het wordt toegepast, wat soms niet in woorden kan worden uitgedrukt. De geur creëert onmiddellijk een bruisende en spannende sfeer vol passie.

Een jeugddroom die uitkomt: de parfumeur achter Yves Saint Laurent Rive Gauche pour Homme

De parfumeur die Yves Saint Laurent Rive Gauche pour Homme heeft gemaakt is Jacques Cavallier Belletrud. Al als jongetje was hij geïnteresseerd in de wereld van de parfums. Zijn interesse werd gewekt door de nalatenschap van het bedrijf Les Fontaines Parfumées in Grasse. Wat was er precies achter de imposante poort van het gebouw, die bij hem zo'n fascinatie teweegbracht, kon hij zich nog niet voorstellen. Op dat moment kon hij niet weten dat hij er in de komende eeuw in zijn eigen atelier zou werken.
Op zijn achtste toont hij zich aan zijn vader, die als parfumeur werkt en vertrouwt erop dat ook hij dit beroep wil uitoefenen. Zijn vader nam deze wens serieus, zodat Jacques Cavallier Belletrud alles leerde over geuren in zijn jeugd. Als hij goede cijfers van school mee naar huis nam, mocht hij samen met zijn vader recepten en ingrediënten wegen. Na het behalen van zijn diploma begon hij meteen te werken in de beroemde parfumfabriek in Grasse. Daar leerde hij hoe hij bloemen moest distilleren. Toen hij 18 was, creëerde hij zijn eerste geur, maar zijn vader herinnerde hem eraan dat een parfumeur meer moet doen dan verschillende smaken mengen. Hij vertelde hem ook dat er hard gewerkt moest worden om ingehuurd te worden door gerenommeerde parfumbedrijven als Firmenich. Maar hij zou er de komende 22 jaar werken.
Zijn portfolio omvat parfumcreaties voor Christian Dior, Givenchy, Issey Miyake, Yves Saint Laurent en Lancôme en in 2004 de Prix International du Parfum. Sinds 2012 werkt hij voor Louis Vuitton als Maitre Parfumeur.

Eenvoudige elegantie: Yves Saint Laurent Rive Gauche gieten homme - het flesje

Het flesje van Yves Saint Laurent Rive Gauche pour Homme presenteert zich als een mansfles met vierkante en rechte lijnen, perfect op elkaar afgestemd. Het is ontworpen zoals de andere flessen van de La Collection YSL: het lijkt op een kubus en toont de kostbare inhoud in goud in het onderste gedeelte. De rest van het topje is klassiek zwart, waardoor de fles een elegante uitstraling krijgt. De naam en het handelsmerk zijn in witte letters gedrukt. Ook de sluiting van de fles lijkt op een kubus. Het is echter offset, zodat het geen eenheid vormt die op elkaar voortbouwt, maar de randen van de fles en het deksel verschillen van elkaar en eindigen niet met elkaar. De sluiting is ook volledig in zwart, wat de elegantie van de fles nog versterkt. Over het geheel genomen ziet de fles er erg mannelijk en elegant uit. Het is een waardig vat voor het opslaan van de waardevolle inhoud.

Sterk en zelfverzekerd: Yves Saint Laurent Rive Gauche pour Homme - de reclamecampagne

De geur Yves Saint Laurent Rive Gauche pour Homme werd gelanceerd in 2003, model Ned Shatzer presenteerde de parfum in de reclamecampagne. Zijn opvallende gezicht met hoge jukbeenderen en donker golvend haar perfect presenteert de durf en zelfvertrouwen van de geur samenstelling. Op de foto's van de reclamecampagne toont hij zich met zijn bovenlichaam vrij en ongeschoren. Terwijl hij de geur van Yves Saint Laurent Rive Gauche pour Homme inneemt, sluit hij zijn ogen.
De klassieke geur heeft gefascineerd veel mannen keer op keer sinds haar verschijning en inspireert met zijn aromatische dominante noot. Het mannelijke karakter van Yves Saint Laurent Rive Gauche pour Homme wordt bijzonder duidelijk. Ook de verantwoordelijken voor de reclamecampagne hebben veel aandacht besteed aan de visuele verschijning, want de fles met haar geometrische vormen in matzwart is het hoogtepunt in elke badkamer. Daarom is de intense en aromatische geur altijd welkom als cadeau voor een geliefde. De makers van de reclamecampagne hebben groot belang gehecht aan het feit dat de vele facetten van de verschillende ingrediënten ook een optisch effect hebben en dat dit zich ook ontvouwt in de verbeelding van veel mannen. De reclamecampagne suggereert de geur van vrijheid die iedereen onmiddellijk inspireert.
De geur Yves Saint Laurent Rive Gauche pour Homme ondergaat een ongelooflijke verandering in de verschillende aroma's en noten. Daarom is het geschikt voor die mannen die ook bereid zijn om met de tijd mee te gaan en die graag nieuwe avonturen aangaan. Elke man is uniek en kan deze individualiteit accentueren, vooral met een geur zoals Yves Saint Laurent Rive Gauche giet Homme wanneer het zich ontvouwt op de huid en combineert met de natuurlijke geur.