Yves Saint Laurent Saint Laurent Black Opium Floral Shock brengt warme sensualiteit met een schot ijskoffie

Opium is bekend als een verslavende drug. Maar iedereen die ooit van de geur opium van Yves Saint Laurent heeft genoten, weet dat het moeilijk is om er van af te komen. Het is dan ook begrijpelijk dat de parfumserie Black Opium ook een grote populariteit genoot. Wachtend op de nieuwe geurenreeks Yves Saint Laurent Black Opium Floral Shock, die in 2017 op de markt is gebracht.

Een bloemige, fruitige geur die maakt dat je wilt genieten van de zomer. Een geur die verleidelijk werkt. Niet alleen in de nachtelijke duisternis. De Yves Saint Laurent Black Opium Floral Shock serie is eerder een sensationele bloemenverleiding , die een golf van passie opwekt.

De hoofdnoot is bijzonder boeiend vanwege de sprankelende vruchten. Peren, mandarijn en lemon gecombineerd met freesia opent deze zomerse frisse geur. De hartnoot verleidt met bloemige noten, gardenia en sinaasappelbloesem. Deze intense geur duurt een paar uur lang, die de zintuigen opzwepen alsof ze door een zomerse bloementuin lopen. Het lijkt wel alsof je omringd wordt door een boeket bloemen.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

De basisnoot die een blijvende indruk achterlaat is een ongebruikelijk mengsel van witte muskus, houtachtige amber, minerale noten en ijskoude koffie. Spieren en amber geven de Yves Saint Laurent Black Opium Floral Shock een sensuele, warme touch. De minerale noot brengt in de geur iets elegante en moderne in. Ten slotte is de scent van ijskoffie overtuigend. Het combineert verleiding, passie, passie en zomerse zomer vakkundig en tegelijkertijd uniek tot een zeer bijzondere geurbeleving.

Vier neuzen voor Yves Saint Laurent Zwart opium florale schok

Zo'n ongewone en betoverende geur als Yves Saint Laurent Black Opium Floral Shock kan alleen komen uit de creativiteit van een aantal grote parfumeurs: Ere Blanc, Olivier Cresp, Nathalie Lorson en Marie Salamagne.

De eerste dame in dit creatieve kwartet is Honorine Blanc. Ze werd geboren en bracht haar jeugd door in Libanon. Hier verzamelde ze ook haar eerste kleurrijke zintuiglijke indrukken, die haar vandaag de dag nog steeds kenmerken. Op 16-jarige leeftijd verhuisde ze naar Frankrijk. Ze studeerde eerst wiskunde en scheikunde in Parijs. Maar toen nam haar passie voor parfums de overhand en trainde ze als parfumeur bij ISIPCA in Parijs.

Na een stage bij IFF werkte ze voor Fragrance Resources. Ere Blanc is met Firmenich sinds 2005. Hier houdt ze van de uitdaging om geuren te creëren die ongebruikelijk zijn en misschien niet perfect, maar die bedwelmend en verslavend aan de zintuigen.

De tweede dame in de groep is Nathalie Lorson. Ze werd geboren met een parfum handwerk en een liefde voor geuren. Ze werd geboren in Grasse, Frankrijk; haar vader was apotheker bij Roure Bertrand Dupont. Als kind kwam ze in aanraking met de parfumhandel en groeide op in het parfum Mekka Grasse met talloze geuren.

Na zijn eindexamen in 1980 volgde Nathalie Lorson een parfumopleiding bij Dupont. Op dat moment geen typisch vrouwelijk beroep. Toch kreeg het al snel veel bekendheid en populariteit. Ze werkte ook bij IFF en trad in 2000 in dienst bij Firmenich. Geïnspireerd door de eerste geur die ze zelf kocht - opium van Yves Saint Laurent - was ze ook betrokken bij de ontwikkeling van de parfumserie Black Opium en Yves Saint Laurent Black Opium Floral Shock.

De derde en jongste dame is Marie Salamagne. Ze werd in 1977 in Parijs geboren en was van jongs af aan gefascineerd door creatieve kunst. Ze hield van dansen en schilderen. Voor ze haar parfumopleiding bij ISIPCA voltooide, bezocht ze echter de Faculteit der Geneeskunde in Parijs. In de wereld van parfums kon ze haar eigen creativiteit en creatieve kracht uitleven. Ze vergelijkt geuren vaak met kleuren.

Marie Salamagne vervoegde het bedrijf Firmenich in 2001. Het zijn de kleine dingen van het dagelijks leven die ze naar nieuwe geurcreaties brengen. Vooral natuurlijke geuren, die alomtegenwoordig zijn voor ons, zijn fascinerend voor haar.

Olivier Cresp was de enige die bijdroeg aan het succes van de Black Opium Floral Shock parfumserie. Hij werd geboren in Grasse in 1955 en natuurlijk werkte zijn hele gezin in de geurhandel. De naam Cresp gaat terug tot de 12e eeuw en is altijd in verband gebracht met parfumerie. Hoewel het voor hem vanzelfsprekend was om in de voetsporen van zijn vader en grootvader te treden, trainde hij als parfumeur bij Biddle Sawyer in Amerika en niet lokaal.

Sinds 1992 werkt hij bij Firmenich. Inspiratie voor zijn geuren vindt hij in de Engelse Tuin van de Britse Ambassade in Parijs. Zijn liefde voor bloemen, vooral rozen, inspireert hem tot het ontwikkelen van geuren die herinneringen en sterke emoties oproepen.

Met Yves Saint Laurent Black Opium Floral Shock, hebben deze vier uitstekende parfumeurs met hun speciale persoonlijke bedoelingen een zeer speciale geur gecreëerd.

Een vleugje klassiekers in de nieuwe Yves Saint Laurent Black Opium Floral Shock fles.

Patent voor de flessen van de Black Opium parfum serie is Classic van Yves Saint Laurent Opium. De fles van Yves Saint Laurent Black Opium Floral Shock is volgens deze fles ontworpen.

De rechthoekige, vlakke vorm past goed in de hand. De afgeronde vorm voegt daaraan toe dat de fles stevig en stabiel staat en niet uit de hand glijdt tijdens het verdelen. In de het midden van de fles zit een groef, waardoor het eruit ziet alsof de fles bestaat uit twee delen die op elkaar zijn geplaatst. Het geeft de fles een interessante uitstraling en versterkt de gelijkenis met de klassieke parfumfles.

Het kleurenschema is gebaseerd op de Black Opium series. Het bovenste gedeelte van de fles is ontworpen als een glanzend glazuur. Echter, zilver glitter effecten zijn gebruikt om de fles iets speciaals te geven. Zo scheert de parfumvloeistof zachtjes doorheen een laag antracietkleurig glazuur met zilveren effecten. In het onderste deel van de fles gaat de grijze glazuurfilm verloren en alleen de roze-pink-oranje vloeistof geeft de fles kleur.

In het midden van de fles zit de klassieke cirkel met het label Yves Saint Laurent Black Opium Floral Shock. Een zwarte schroefdop met een afgeronde dop vormt de typische elegante afwerking van de fles.

Mozaïekspiegels en psychedelische invloeden bepalen de Yves Saint Laurent Black Opium Floral Shock reclame

Op de reclameaffiches voor de parfumserie Yves Saint Laurent Black Opium Floral Shock zie je het zwartharige vrouwelijke model dat de parfum Black Opium al een opvallend gezicht heeft gegeven. Ze draagt zwarte kleren, haar helderblauwe ogen springen er aangenaam uit onder de zwarte, volumineuze wimpers. Ze zit voor een mozaïek van spiegelelementen, zodat haar spiegelbeeld niet slechts één, maar meerdere keren te zien is.

De plek voor Yves Saint Laurent Black Opium Floral Shock uit 2017 is net zo intens en sensueel als de geur zelf.

Dit motief van het mozaïek of de kapotte spiegel die weer in elkaar is gezet is ook terug te vinden in andere posters. Alleen dit keer is de fles van de parfumserie Yves Saint Laurent Black Opium Floral Shock te zien op de voorgrond. Soms samen met de fles van de parfumserie Black Opium, weer voor een mozaïekspiegel. De spiegelfragmenten of scherven van alle affiches zijn echter niet zilver maar in de oranjeroze kleur van het parfum zelf.

Een andere poster toont de uitstekende geuren van de parfumserie Yves Saint Laurent Black Opium Floral Shock: Bloemen en koffiebonen. In de reclamevideo voor de parfumserie Yves Saint Laurent Black Opium Floral Shock zie je de zwartharige vrouw door een Chinese wijk lopen. Kleurrijke reclameborden met Chinese karakters knipperen overal. Maar de vrouw loopt onverstoord en zonder dat ze het merkt langs de straat.

Het leidt naar een ingang naast een houten hek begrensd door witte strepen van licht. Voor het hek staan enkele mannen, die ze met een korte blik van opzij bekijkt. Op het volgende moment zie je in haar hand de fles van de parfumserie Yves Saint Laurent Black Opium Floral Shock. Ze stopt even en sproeit zichzelf met het parfum.

Even leunt ze tegen een muur alsof ze eigenlijk overweldigd wordt door de schokgolf van de geur. Foto's haasten zich voorbij, net als de trein die ze naar de stad nam. De wolkenkrabbers van de stad, de knipperende panelen met Chinese karakters en de deur omringd door wit licht, dat meerdere keren op rij te zien is. Het is alsof er verschillende ingangen op een rij staan.

Ze loopt door de deur en bevindt zich in een soort gang of gang bekleed met witte lichtstroken. De wanden zijn gemaakt van spiegels. Ook hier flikkeren kleurrijke lampen en kunststof gordijnen vanaf het plafond naar beneden. Ze stopt tussen twee jonge vrouwen. Dan zie je een jongeman naar haar kijken. Hij staat achter een aquarium zodat u zijn gezicht achter het water en de vissen kunt zien. De vrouw kijkt in zijn richting.

Opnieuw sproeit ze zichzelf met Yves Saint Laurent Black Opium Floral Shock. En weer flikkeren beelden als in snelle beweging: lichten, de vis en een zwarte vloeistof die zich mengt met een roze-oranje kleur. Je ziet de man naar de vrouw toe gaan en de vrouw op de dansvloer. De man benadert haar en wil haar zachtjes kussen op de hals. Maar ze verlaat hem en gaat. Ze stoft zich weer af met het parfum voor een spiegel, en de spiegel lijkt ook te barsten door de schokgolf van de betoverende geur, die je bijna niet wilt delen.