De geur

Geïnspireerd door de schoonheid van Polynesië en de archipel van Marquesas, creëerde Francois Demachy een geur die een eerbetoon brengt aan de Tiarè-bloei die in Polynesië groeit. Een elegante en frisse geur die tegelijk elegant en fris is. Hij is één van de 4 geuren uit de Escales-serie van Dior. De overige drie andere geuren zijn Les Escales Escale à Parati, Les Escales Escale à Pondichèry en Les Escales Escale à Portofino. De in het geheim geweven archipel van de Marquesas werd gesticht in de 16e eeuw. Het werd ontdekt in de 19de eeuw en behoort toe aan Frankrijk. Schitterende landschappen, weelderige groene bossen en ruige bergtoppen kenmerken het beeld van deze prachtige eilanden. Er zijn tal van diersoorten, fantastische bloemen en exotische vruchten. Zelfs grote kunstenaars als Paul Gauguin en Jacques Brel creëerden op deze eilanden hun belangrijkste werken. Christian Dior was reeds geïnspireerd op zijn reizen naar nieuwe creaties. Hij heeft elke gelegenheid aangegrepen om nieuwe stoffen en materialen te ontdekken. Dit leidde tot de creatie van spectaculaire collecties (cruise collectie) en deze filosofie heeft tot op de dag van vandaag de dag nog steeds de overhand in de geuren van het huis. Les Escales Escale Escale Escale Aux Marquises van Dior is een geur met natuurlijke ingrediënten van de hoogste kwaliteit en exclusiviteit. De topnoot opent snel met bloedappeloranje essentie. Het rode vruchtvlees van deze sinaasappel wordt geproduceerd door anthocyanine, een pigment dat in vele vruchten wordt aangetroffen. Echter, slechts in zeer weinige citrusvruchten. Door de essentie van dit aromatische, zoete fruit is het prelude energiek en vitaliserend. Het hartnootje wordt bepaald door roze peper. De bessen komen uit Zuid-Amerika en worden tegenwoordig hoofdzakelijk geteeld op Le Rèunion ("Pink Gold of La Rèunion"). De rode bessen groeien in druiven en zijn zo groot als peperkorrels. Zuurstofextractie produceert een essentie, die dankzij deze techniek al haar aroma behoudt. De geur is intens en kruidig en kruidig. In de basis staat bovenal de Tiarè bloem. De variëteit die in deze geur wordt gebruikt, wordt in Tahiti geteeld. In Polynesië heeft de Tiarè-bloem in India dezelfde betekenis als jasmijn", zegt Francois Demachy. Het is een sterk spiritueel symbool en een symbool van gastvrijheid. Extractie van deze bloem levert een Essence Concrète op en na verdere verwerking een absolute. De geur van de sneeuwwitte bloemen van de heester is betoverend en verleidelijk. Met een vleugje neroli en vanille wordt Les Escales Escale aux Marquises een sensuele, zachte geurbeleving.
Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

De parfumeur

De parfumeur van Dior Les Escales Escale aux Marquises is de regelmatige parfumeur van Dior, Francois Demachy. Demachy werd geboren in Grasse, de parfumhoofdstad, waar hij al op jonge leeftijd de geheimen van de parfumproductie leerde. Hij heeft altijd belang gehecht aan de hoogste kwaliteit van de ingrediënten, in de geest van Christian Dior. Dior betrekt zijn grondstoffen alleen bij de beste producenten ter wereld. Francois Demachy heeft zulke succesvolle geuren gemaakt voor Dior as Dior (Miss Dior le Parfum, Miss Dior Eau Fraiche, Miss Dior Cherie, Midnight Poison, Hypnotic Poison Elixir), evenals geuren voor gerenommeerde huizen zoals Givenchy, Emanuel Ungaro, Emilio Pucci en Fendi.

De fles

De fles voor de geur Les Escales Escale aux Marquises van Dior weerspiegelt een perfecte elegantie. Het komt naar voren in het typische vlechtwerk motief van Dior. Dit motief staat altijd al voor de elegantie en stijl van het merk Dior. Nobele, delicate abrikoos, ivoor en zilver worden in stijl in scène gezet. De sluiting en de in reliëf gegoten verpakking pakken ook het thema op en maken van de geur een nobele blikvanger.

De reclame

Het model voor de reclamecampagne voor het parfum Les Escales Escale aux Marquises van Dior is Edita Vilkeviciute. Ze werd in 1991 in Litouwen geboren en debuteerde in 2007 voor Roberto Cavalli. Grote campagnes voor Calvin Klein, Louis Vuitton en Patrizia Pepe volgden. Sinds 2008 is ze engel bij Victoria's Secret en zo is ze opgestaan tot de top van de ploeg van modellen. Voor de geurcampagne werd het elegant en elegant opgevoerd door Mikael Jansson.
Helaas zijn er op dit moment geen producten in deze collectie beschikbaar.