De geur

Met de frisse en intense Dior Les Escales Escale à Parati gaat het beroemde modehuis Dior rechtdoor naar de brand in Brazilië - naar de betoverende plek van Parati, waar Zon en zee's avonds na nacht aan de horizon hun handen reiken. Met het parfum Escale a Parati uit de reeks Les Escales verbindt Dior zich precies met de houding ten opzichte van het leven die zee, zon en de prachtige locatie in het hart van Brazilië ontsteken in man of vrouw. De vrouwengeur, die door enthousiaste vrouwen vaak wordt aangeduid als de "parel van geuren", maakte gebruik van delicate en frisse geuren gemengd met subtiele houtachtige accenten.
Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:
Also hier, zoals bij de hele Les Escales-reeks, ligt de focus van een enchanterende reis op de voorgrond. Een reis die de gebruiker van het parfum naar een droomachtige plek brengt en doorheen een zea van de zintuigen . Vooral deze creatie weet als geen ander uit de Les Escales-serie en het huis van Dior te inspireren en te betoveren. Dit wordt bewezen door vrouwen over de hele wereld, die de geur ervaren in het dagelijks leven, in het roerige nachtleven of om te dromen.

De parfumeur

Dior Les Escales Escale à Parati komt, net als de hele Les Escales lijn, uit de creatieve handen van de beroemde Dior parfumeur François Demachy. Maar Demachy is niet alleen niet langer een ongeschreven pagina voor Christian Dior - hij is een bekende man in de hele parfumeriescene die al heeft uitblonken met talloze succesvolle geuren en klassiekers.
Voor Dior Escale a Parati koos Demanchy een frisse Petitgrainkop uit het prachtige Paraguay, versterkt met Braziliaanse munt in het hart. De intense basis van Dior Les Escales Escale à Parati levert Braziliaans palissander, dat verrast met frisheid en elegantie in de afwerking. Met deze creatie uit de Les Escales-serie presenteerde Demanchy een dromerige reis voor de zintuigen, voor het lichaam en voor de ziel.

De fles

De Dior Les Escales Escales Escale à Parati parfum past ook naadloos in het reclame- en designconcept van de lijn, fluisterend, zonder al te veel retoriek, van elegantie en luxe.
De focus van het ontwerp ligt echter duidelijk op de intense frisheid die Escale a Parati zijn eigen frisheid noemt en die bovenal wordt gedomineerd door heldere vloeistof die zich onderscheidt van de gebogen glazen flacon, die als een edelsteen is versierd. Uit deze fles schijnt een zilveren dop uit de fles te gieten. Deze sluiting rondt het elegante uiterlijk van Dior Les Escales Escale à Parati af, samen met een label in het glas aan de voorkant van de fles.

De reclame

Voor Dior Les Escales Escale à Parati, net als voor de hele Les Escales serie, gebruikte het modehuis Dior één eenvoudige en ingetogen reclamecampagne - en dit omvatte gewoon mooie posters in zwart-wit, waarop een mooi model in de zon of in de schaduw ligt, afhankelijk van het motief.
De enige kleurschakering en dus ook een fijn geënsceneerde blikvanger is de Dior Les Escales Escale à Parati fles (of optioneel en afhankelijk van de poster soms ook de flacons), die aan de zijkant of onderrand van de poster wordt gepresenteerd. Daarnaast is de slogan "Une Essence. Un Voyage" - "Een Essentie. "Een "reis" als een rode draad door de hele campagne voor Dior Les Escales Escale à Parati en ook door de hele serie.