Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten

De geur

De Calvin Klein CK One Shock Street Street Edition is voor hem in feite een nieuw ontwerp voor de bekende geur die sinds 2011 op de markt is. Het parfum zelf is met gelijkaardige nuances bewaard gebleven en onderscheidt zich van de klassieke mannengeurtjes uit het verleden. De focus ligt op warme en kruidige accenten, te beginnen met een combinatie van verse komkommer- en citrusvruchten en eindigend met lavendel, die meteen in de neus opstijgt. Het fruitige ensemble is terug te vinden in de hartnoten met veel kruiden: zwarte peper en kardemom worden toegevoegd aan de zoete geurenbloesem, osmanthus en zwarte basilicum als interessante drager van het hele concept. De intense specerij geeft aanleiding tot een mannelijk gedrag, dat niet atypisch is voor Calvin Klein, maar toch ongewoon fris is. Het lichaam is niet ongemakkelijk op de huid ondanks zijn zwaarheid en duurt heel lang voordat de basis het einde van het parfum bereikt. Hier kan de Calvin Klein CK One Shock Street Edition voor hem een U-bocht naar zoetheid maken, omdat het kruidige hart zich onmiddellijk combineert met de eerste chocolade- en kokosnootjes, die vooral het vrouwelijke publiek zullen aanspreken. Omdat patchouli altijd mannelijke geuren heeft omringd, kan patchouli worden gecombineerd met tabak en cashmere om de houtachtige accenten te versterken en betoveren met een afwerking die past bij de moderne CK drager. Zo is de gehele compositie modern en geschikt voor de directe mens die niets voor zichzelf wil verbergen. Ook het ontwerp van de fles is op deze stelling gebaseerd. Het is doorlopend en geschikt voor de hele dag.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

De parfumeur

Sinds 1968 is de Amerikaan Calvin Klein, de maker van Calvin Klein CK One Shock Street Edition voor hem, een van de top namen in de mode-industrie en is vooral bekend om zijn eenvoudige portrettering. Niet alleen parfums, maar mode van alle soorten is direct ontworpen in New York en heeft een groot klantenbestand in Duitsland. De klassieker onder CK's parfums is Eternity en sinds de jaren tachtig verschijnen er bijna jaarlijks interessante composities. Omdat Calvin Klein sinds 2003 zelf geen voorzitter meer is van het label, houdt hij zich voornamelijk bezig met het adviseren van fabrikanten die met het merk zelf werken.

De fles

Calvin Klein staat voor elegante extravagantie, maar heeft met deze fles iets nieuws uitgeprobeerd. De bekende vorm van de fles is kunstzinnig opnieuw ontworpen om te lijken op de straatkunst van New York. In felle kleuren loopt een groot opschrift over de zwarte fles, die is voorzien van een klassieke schroefdop die door middel van een apart opzetmoduul kan worden omgevormd tot een spuitmachine. Op die manier kan de man zelf beslissen of hij het parfum gemakkelijker wil toepassen of dat hij zich aan de beproefde weg wil houden. Kenmerkend voor de straatkunst zijn de kleuren als graffiti op de fles te vinden en dragen ze de handtekening van een bekende New Yorkse kunstenaar. Aangezien Calvin Klein zelf afkomstig is uit de Bronx, is de Calvin Klein CK One Shock Street Edition For Him een eerbetoon aan zijn vaderland. Zelfs de naam van het parfum is als graffiti nieuw geïntegreerd. De ronde fles ligt probleemloos in de hand van de man.

De reclame

Als reclamecampagne voor Calvin Klein CK One Shock Street Edition werden voor hem verschillende video's gemaakt met de bekende graffitikunstenaar Jorge "Popmaster" Fabel Pabon, short Fabel. De promotievideo presenteert zich met een mix van hiphopmuziek en de kunstwerken van Fabel en Miss 163, die op hun beurt verantwoordelijk zijn voor de vrouwelijke versie van het parfum. Verder werd een video 'Achter de Scènes' gepresenteerd, die meer nadruk legt op Fabel en de door het CK georganiseerde graffiti-cursussen. Het personage blijft sterk verwant aan de New York Bronx en daarmee direct aan het idee achter de Street Edition.

Helaas zijn er op dit moment geen producten in deze collectie beschikbaar.