Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
Filter merkwinkel
Verwijder alle filters

prijs +

54 77
toepassen
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Christóbal Balenciaga staat dan ook bekend om zijn haute couture. De ontwerper was het gesprek van de dag. Het eerste parfum, Le Dix, verscheen eind jaren veertig. Het nummer tien was het huisnummer van de flagshipstore aan de Avenue George V in Parijs. Om ervoor te zorgen dat de geuren nog steeds voldoen aan de normen van de inmiddels overleden oprichter, blijven alleen topparfumeurs voor Balenciaga werken.

Meer info

koop Balenciaga parfum goedkoop

Meer info +

Balenciaga, meester in geuren

Christóbal Balenciaga - de oprichter van het bedrijf Balenciaga - werd beschouwd als een pionier en genie van de haute couture mode. Zijn ontwerpen braken met de modeconventies van die tijd. Ze leken ongewoon volumineus en werden gekenmerkt door ongewone stoffen, borduursels en vloeiende lijnen. Zijn innovatieve creativiteit werd geprezen door ontwerpers als Christian Dior en Hubert de Givenchy. Er moet worden benadrukt dat hij de kleding die hij ontwierp volledig zelf kon produceren.

Na zijn dood in 1972 kwam het merk Balenciaga aanvankelijk in handen van de farmaceutische groep Hoechst AG, die de Balenciaga parfumdivisie oprichtte. In 1986 werd Balenciaga overgenomen door het bedrijf Jacques Bogart S.A. In het volgende wordt de geschiedenis van de oprichter van het bedrijf Christóbal Balenciaga geschetst, worden de geurcreaties van de Balenciaga parfumafdeling voor vrouwen opgesomd, wordt de samenstelling van hun geurelementen beschreven en wordt de samenwerking van het label met gerenommeerde parfumeurs besproken. Tot slot wordt de boodschap benadrukt die de geuren van Balenciaga Parfum overbrengen op de drager.

Balenciaga Parfum heeft een lange geschiedenis: Christóbal Balenciaga veroverde de modewereld toen hij in 1919 een kleine modeboetiek opende in de stad San Sebastián. De Spanjaard bleek een echte pionier in zijn vakgebied. De compromisloze aard van zijn ontwerpcreaties, zijn perfectionisme en zijn innovatieve ideeën stelden hem in staat een revolutie teweeg te brengen in de mode-industrie en de manier te veranderen waarop kleding en het silhouet van vrouwen door het publiek werden waargenomen.

Christóbal Balenciaga werd geboren in de havenstad Getaria. Als kind zag hij zijn moeder werken als naaister. Hij was gefascineerd door naaien en ging op 12-jarige leeftijd in de leer als kleermaker. De markiezin van Casa Torres herkende zijn uitzonderlijke talent en werd zijn weldoenster. Ze zorgde ervoor dat haar protégé het naaiatelier in Madrid leerde.

Balenciaga - van mode tsaar tot geur pionier

Dankzij het succes van zijn eerste boetiek, vestigde hij al snel meer modewinkels in Madrid en Barcelona. Christóbal Balenciaga genoot een zeer goede reputatie. De Spaanse koninklijke familie liet zich kleden in zijn creaties. Hij kreeg een zware tegenslag in zijn carrière door de Spaanse Burgeroorlog, waardoor hij zijn boetieks moest sluiten. Hij waagde een nieuwe start in Parijs door in 1937 een haute couture modehuis te openen en zijn puristische maar ongewone modecreaties bezorgden hem een uitstekende reputatie in de mode-industrie.

Het merk Balenciaga biedt een breed scala aan vrouwengeuren die online te koop zijn in de Balenciaga parfum sectie. De volgende geurcreaties zijn te vinden in de Balenciaga parfumafdeling voor vrouwen: B. Balenciaga, B. Balenciaga Skin, Florabotanica, Paris en Rosabotanica.

De geur B. Balenciaga wordt gekenmerkt door zijn aromatische en houtachtige geurcompositie. Dit Balenciaga parfum opent met groene, bloemige accenten van lelietjes-van-dalen, die puur overkomen en een zekere zoetheid uitstralen. De geurelementen van viooltjesblad intensiveren de groene geurcomponent en voegen een aquatische frisheid toe. De topnoten worden aangevuld door de geurelementen van sojaboon, die associaties oproepen met peulvruchten en doen denken aan gefermenteerde bonen. Het hart van de geur wordt gevormd door de kruidige en wrange houtachtige noten van ceder, die zich mengen met de poederachtige, aardse aroma's van iris, die doen denken aan gekookte wortels, om een interessant geurakkoord te creëren. Om B. Balenciaga compleet te maken, verspreiden ambrettezaden muskusachtige geuren die plantaardige en metaalachtige geurfacetten bevatten, terwijl kasjmierhout houtachtige en dierlijke nuances toevoegt.

Elk Balenciaga parfum - een essentie met buitengewone smaken

B. Balenciaga Skin benadrukt de mysterieuze sensualiteit van de vrouw. De essence van bergamot opent het parfum met zijn citroenachtige, elegante en frisse geurelementen. Deze worden gecombineerd met de groene, zuivere geurcomponenten van lelietjes-van-dalen, de delicate aroma's van groene thee en de geurnuances van sojaboon, die doen denken aan peulvruchten en bonen, om een verkwikkende compositie te creëren. Viooltjesblad absolue, pioenroos en irisbeton vormen het middelpunt van het parfum. Ze ontvouwen groene, aquatische, frisse bloemige, poederachtige en aardse geurelementen. De basisnoten bestaan uit ceder, kasjmierhout, ambrettezaad en vetiver. Met hun houtachtige, balsamico, muskusachtige geuren die associaties oproepen met pure chocolade, geven ze B. Balenciaga Skin een wrange, kruidige, dierlijke en rokerige finish.

Het Balenciaga Florabotanica parfum biedt een buitengewone geurbeleving. Het vangt de aroma's van een botanische tuin en combineert ze met moderne geuren. Munt opent de geur met verfrissende, koele, groene geurelementen die worden gekenmerkt door peperige geurfacetten. De hartnoten van anjer en roos betoveren met hun kruidige, pittige, bloemige, citroenachtige en vrouwelijke geurcomponenten. De geur wordt afgerond met vetiver en amber. Het Aziatische sweetgrass zet houtachtige geuraccenten met rokerige nuances die doen denken aan pure chocolade, terwijl amber harsachtige, poederachtige en zoete geurcomponenten toevoegt.

Paris - de romantische geurbeleving van Balenciaga

De Balenciaga Paris geur leidt de olfactorische zintuigen door groene, kruidige, aardse, bloemige, houtachtige en poederige geurwerelden. De geur heeft een romantische uitstraling en accentueert de vrouwelijke sensualiteit van de drager.Rosabotanica ensceneert de geurfacetten van de roos op een sensueel verleidelijke manier. De geurcomponenten van blauwe hyacint creëren een bedwelmend effect met hun intense groene en bloemige nuances. De groene noot wordt versterkt door de geurcomponenten van vijgenblad, die associaties oproepen met gebladerte en bitter, aards en stoffig aanvoelen. Petitgrain voegt rozige, houtachtige aroma's toe aan het geurpalet van de topnoten.

Het hart geeft het parfum zijn vrouwelijke, romantische en elegante geurkarakter. De citroenachtige, romantische geuren van de roos worden omringd en geaccentueerd door de harsachtige, aromatische, zeer zoete geurfacetten van kardemom, evenals de wrange, citroenachtige geurelementen van grapefruit en de roosachtige nuances van roze peper. Witte amber, cederhout, vetiver en patchoeli vormen een tegenhanger voor de frisse en lieflijke rozengeuren van de hartnoot. Ze ronden het Balenciaga parfum op een zachte en warme manier af met hun zoete, donkere, houtachtige, rokerige, donkere chocolade en aardse, oriëntaalse geurcomponenten.

De parfumeurs van Balenciaga

Om de hoge kwaliteit van de Balenciaga parfumlijn te garanderen, heeft het bedrijf Balenciaga erkende parfumeurs aan boord gehaald om hun handtekening te geven aan de geurcreaties van het label. De composities B. Balenciaga en B. Balenciaga Skin gecreëerd door Domitille Bertier. De Française is opgeleid als parfumeur aan de parfumschool "Institut Supérieur International du Parfum".

Momenteel werkt ze bij het bedrijf International Flavors & Fragrances als senior parfumeur. Ze wordt geïnspireerd door Parijse tuinen, waarvan de geuren en aroma's terug te vinden zijn in de Balenciaga Eau de Parfums die ze heeft ontwikkeld. Het merk heeft Olivier Polge en Jean-Christophe Herault in de arm genomen om de geuren Florabotanica en Rosabotanica te creëren. Olivier Polge is de hoofdparfumeur van Chanel. Hij geeft de voorkeur aan geurelementen die hartstochtelijk aanvoelen en fysiek kunnen worden ervaren. De bovengenoemde Balenciaga-geuren laten de drager botanische tuinen en de sensualiteit van de roos olfactorisch ervaren. De basisnoten van Florabotanica en Rosabotanica weerspiegelen de signatuur van Jean-Christophe Herault, die de voorkeur geeft aan een warme afwerking.

Balenciaga Parfum biedt betoverende geurcomposities online in de Balenciaga parfumafdeling voor vrouwen. Deze nemen de olfactorische zintuigen mee op een mysterieuze geurreis die de geurwerelden van verleidelijke bloesems, kostbare houtsoorten, balsamico harsen, botanische tuinen, aromatische kruiden en wrang fruit en frisse en groene geurfacetten omvat. Balenciaga parfumcreaties voor vrouwen zijn samengesteld uit grondstoffen uit de biodiversiteit van de natuur. Het samenspel van de uitgelezen geurcomponenten brengt zorgeloze lichtheid, elegantie, natuurlijkheid en sensuele verleiding over op de draagster. Wanneer de geuren worden aangebracht, worden de vrouwelijke charmes van de klant en haar bestaande schoonheid vakkundig tentoongesteld.

Beoordeling +

Aandeel positieve beoordelingen voor Balenciaga met vier sterren of meer
5 uit 5 sterren — op basis van 2 klant adviezen
Commentaar van Ka
Lekker en uniek

Echt een lekker geur. Blijft lang. Ik ben helemaal zot van dit parfum. Zeker een aanrader. Past bij iedereen. Een fles blijft maanden langen :) Lekker en uniek Zou niet veranderen :)

Commentaar van Sinve1972
Echt heerlijk!

Ik vind Florabotanica helemaal top. Een heel andere geur dan wat ik gewend was. Als ik hem 's morgens op doe, ruik ik hem 's avonds nog steeds. En dat gebeurd niet vaak bij parfums. Ik kan iedereen aanbevelen deze geur eens uit te proberen.

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten