Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Christóbal Balenciaga is dus bekend voor haute couture. De ontwerper was het gesprek van de dag. Het eerste parfum, Le Dix, verscheen aan het eind van de jaren veertig. Het nummer tien was het huisnummer van de moedermaatschappij aan de Avenue George V in Parijs. Om ervoor te zorgen dat de geuren nog steeds voldoen aan de normen van de inmiddels overleden oprichter, blijven alleen topparfumeurs werken voor Balenciaga.

Meer info

Koop Balenciaga Parfum goedkoop

Meer info +

Balenciaga, Meester van geuren

Christóbal Balenciaga - de stichter van het bedrijf Balenciaga - werd beschouwd als een pionier en genie van de haute couture mode. Zijn ontwerpen braken met de modeconventies van die tijd. Ze leken ongewoon volumineus en werden gekenmerkt door ongewone stoffen, borduurwerk en vloeiende lijnen. Zijn vernieuwende creativiteit werd geprezen door ontwerpers als Christian Dior en Hubert de Givenchy. Benadrukt moet worden dat hij de jurken die hij ontwierp, geheel zelf kon vervaardigen.

Na zijn dood in 1972 kwam het merk Balenciaga aanvankelijk in handen van de farmaceutische onderneming Hoechst AG, die de afdeling Balenciaga Parfum oprichtte. In 1986 werd Balenciaga overgenomen door het bedrijf Jacques Bogart S.A. Hierna wordt de geschiedenis van de stichter van het bedrijf Christóbal Balenciaga geschetst, worden de geurcreaties van de rubriek Balenciaga Parfum Damen opgesomd, wordt de samenstelling van hun geurelementen beschreven en wordt de samenwerking van het label met gerenommeerde parfumeurs besproken. Tot slot wordt de nadruk gelegd op de boodschap die de geuren van Balenciaga Parfum aan de drager overbrengen.

Toch heeft Balenciaga Parfum een lange geschiedenis: met de opening van een kleine modeboetiek in de stad San Sebastián in 1919, veroverde Christóbal Balenciaga de modewereld. De Spanjaard bleek een ware pionier te zijn op zijn gebied. Het compromisloze karakter van zijn creaties, zijn perfectionisme en zijn vernieuwende ideeën stelden hem in staat een revolutie teweeg te brengen in de mode-industrie en de manier te veranderen waarop het publiek tegen kleding en het silhouet van de vrouw aankeek.

Christóbal Balenciaga zag het levenslicht in de havenstad Getaria. In zijn kindertijd keek hij toe hoe zijn moeder als naaister werkte. Hij was gefascineerd door naaien en ging op 12-jarige leeftijd in de leer als kleermaker. De markiezin van Casa Torres, die zijn uitgesproken talent erkende, werd zijn weldoenster en zorgde ervoor dat haar protégé in Madrid het naaiambacht leerde.

Balenciaga - Van mode tsaar tot geur pionier

Dankzij het succes van zijn eerste boetiek, volgde al snel de oprichting van andere modezaken in Madrid en Barcelona. Christóbal Balenciaga genoot een zeer goede reputatie. De Spaanse koninklijke familie liet zich door zijn creaties kleden. Hij kreeg een zware terugslag in zijn carrière door de Spaanse burgeroorlog, waardoor hij gedwongen was zijn boetieks te sluiten. In 1937 waagde hij een nieuwe start in Parijs met de opening van een haute couture modehuis. Zijn puristische en toch ongewone modecreaties bezorgden hem een uitstekende reputatie in de mode-industrie.

Het merk Balenciaga biedt veelzijdige damesgeuren online te koop aan lage prijzen in de sectie Balenciaga parfum. De volgende geurcreaties zijn te vinden in de rubriek Balenciaga Parfum Damen: B. Balenciaga, B. Balenciaga Skin, Florabotanica, Paris en Rosabotanica.

Het parfum B. Balenciaga bekoort door zijn aromatische en houtachtige geurcompositie. Aan het begin van dit parfum Balenciaga zetten de geurnoten van lelietjes-van-dalen groene, bloemige geuraccenten die zuiver lijken en een zekere zoetheid uitstralen. De geurelementen van viooltjesblad intensiveren de groene geurcomponent en voegen een aquatische frisheid toe. De topnoot wordt aangevuld door de aromatische bestanddelen van de sojaboon, die associaties oproepen met peulvruchten en gefermenteerde bonen. In het hart van het parfum staan de kruidige en wrange houtnoten van cederhout, die zich vermengen met de poederige, aardse aroma's van iris, die doen denken aan gekookte wortelen, om een interessant geurakkoord te creëren. Om B. Balenciaga te vervolledigen, verspreiden ambrettezaden muskusachtige geuren die zowel kruidige als metaalachtige geurfacetten bevatten, terwijl kasjmierhout houtachtige en dierlijke nuances bijdraagt.

Elk Balenciaga parfum - een essence met buitengewone aroma's

B. Balenciaga Skin onderstreept de mysterieuze sensualiteit van de vrouw. De essence van bergamot opent het parfum met zijn citroenachtige, elegante en frisse geurelementen. Deze worden gecombineerd met de groene, zuivere geurcomponenten van lelietjes-van-dalen, de delicate aroma's van groene thee en de geurnuances van sojabonen, die doen denken aan peulvruchten en bonen, om een verkwikkende compositie te creëren. Absolu van viooltjesblad, pioenroos en irisbeton vormen het hart van het parfum. Ze ontvouwen groene, aquatische, frisse bloemige, poederachtige en aardse geurelementen. De basisnoten zijn samengesteld uit cederhout, kasjmierhout, ambrettezaad en vetiver. Met hun houtachtige, balsemachtige, muskusachtige geuren die associaties oproepen met pure chocolade, laten ze B. Balenciaga Skin vervagen op een wrange, kruidige maar ook dierlijke en rokerige manier.

Het parfum Balenciaga Florabotanica zorgt voor een buitengewone geurbeleving. Het vangt de aroma's van een botanische tuin en combineert ze met moderne geuren. Bij de opening van het parfum ontvouwt munt verfrissende, koel-tonige groene geurelementen die zich onderscheiden door peperige geurfacetten. De hartnoten van anjer en roos bekoren door hun kruidige, pittige, bloemige, citroenachtige en vrouwelijke geurcomponenten. De geur wordt afgerond door vetiver en amber. Het Aziatische zoete gras legt houtachtige geuraccenten met rokerige nuances die doen denken aan bittere chocolade, terwijl amber harsachtige, poederachtige en zoete geurcomponenten toevoegt.

Parijs - de romantische geurbeleving van Balenciaga

De Balenciaga Parfum Paris leidt de olfactorische zintuigen door groene, scherpe, aardse, bloemige, houtachtige en poederige geurwerelden. Het parfum is romantisch en accentueert de vrouwelijke sensualiteit van de draagster.Rosabotanica ensceneert de geurfacetten van de roos op een sensueel verleidelijke manier. De geurcomponenten van de blauwe hyacint zorgen voor een bedwelmend effect met hun intens groene en bloemige nuances. De groene noot wordt versterkt door de geurcomponenten van vijgenblad, die associaties oproepen met gebladerte en bitter, aards en stoffig overkomen. Petitgrain breidt het geurenpalet van de topnoot uit met rozige, houtachtige aroma's.

Het hart verleent het parfum zijn vrouwelijk, romantisch en elegant geurkarakter. De citroenachtige, romantische geuren van de roos worden omgeven en geaccentueerd door de harsachtige, aromatische, zeer zoete geurfacetten van kardemom, evenals de wrange, citroenachtige geurelementen van grapefruit en de rozige nuances van roze peper. Witte amber, cederhout, vetiver en patchoeli staan tegenover de frisse en heerlijke rozengeur van de hartnoot. Ze ronden het parfum Balenciaga op een zachte en warme manier af met hun zoet donkere, houtachtige, rokerige geurcomponenten die de geur van donkere chocolade en aardse, oriëntaalse geuren oproepen.

De parfumeurs van Balenciaga

Om een hoge kwaliteit te kunnen garanderen in de sector van de Balenciaga parfums, heeft het bedrijf Balenciaga erkende parfumeurs aan boord genomen die hun handtekening hebben gezet onder de geurcreaties van het label. Zo komen de composities B. Balenciaga en B. Balenciaga Skin uit de pen van Domitille Bertier. De Française voltooide haar opleiding als parfumeur aan de parfumschool "Institut Supérieur International du Parfum".

Zij is thans werkzaam bij International Flavors & Fragrances als senior fragrance producer. Haar inspiratiebron zijn de Parijse tuinen, waarvan de geuren en aroma's terug te vinden zijn in de eau de parfums die ze ontwikkelde Balenciaga. Het merk huurde Olivier Polge en Jean-Christophe Herault in om de geuren Florabotanica en Rosabotanica te creëren. Olivier Polge is de chef-parfumeur van het merk Chanel. Hij concentreert zich op geurelementen die hartstochtelijk lijken en lichamelijk kunnen worden ervaren. De hierboven genoemde Balenciaga geuren bijvoorbeeld laten de drager op olfactorische wijze botanische tuinen en de sensualiteit van de roos ervaren. De basisnoten van Florabotanica en Rosabotanica weerspiegelen de signatuur van Jean-Christophe Herault, die een voorkeur heeft voor een warme afdronk.

Balenciaga Parfum heeft betoverende geurcomposities in de rubriek Balenciaga Parfum Damen die online tegen lage prijzen worden aangeboden. Deze nemen de olfactorische zintuigen mee op een mysterieuze geurreis die de geurwerelden van betoverende bloesems, kostbare houtsoorten, balsamico-harsen, botanische tuinen, aromatische specerijen en wrange vruchten, maar ook frisheid-verspreidende en groene geurfacetten omvat. De creaties van Balenciaga Parfum Damen zijn samengesteld uit grondstoffen afkomstig uit de biodiversiteit van de natuur. Het samenspel van de uitgelezen geurcomponenten brengt zorgeloze lichtheid, elegantie, natuurlijkheid en sensuele verleiding over op de drager. Wanneer de geuren worden aangebracht, komen de vrouwelijke charmes van de klant en haar bestaande schoonheid vakkundig tot hun recht.

Beoordeling +

Aandeel positieve beoordelingen voor Balenciaga met vier sterren of meer
5 uit 5 sterren — op basis van 2 klant adviezen
Commentaar van Ka
Lekker en uniek

Echt een lekker geur. Blijft lang. Ik ben helemaal zot van dit parfum. Zeker een aanrader. Past bij iedereen. Een fles blijft maanden langen :) Lekker en uniek Zou niet veranderen :)

Commentaar van Sinve1972
Echt heerlijk!

Ik vind Florabotanica helemaal top. Een heel andere geur dan wat ik gewend was. Als ik hem 's morgens op doe, ruik ik hem 's avonds nog steeds. En dat gebeurd niet vaak bij parfums. Ik kan iedereen aanbevelen deze geur eens uit te proberen.

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten
Filter merkwinkel
Verwijder alle filters

Productsoort +

prijs +

36 74
toepassen